Evenimentele sportive din centrul Capitalei, interzise de Primarie. Motivul: executarea de lucrari "edilitar-gospodaresti"


Ultimul update: Luni 25 Iulie 2016 03:11
Data publicarii: Vineri 22 Iulie 2016 14:45
Categorie: Stiri actuale

Evenimentele sportive care se organizau in fiecare weekend pe Soseaua Kiseleff din Capitala au fost interzise de Primaria Capitalei, pe motiv ca in zona urmeaza sa se efectueze mai multe lucrari edilitare.

Via Sport, organizatorii evenimentelor de weekend de pe Kiseleff, au anuntat ca ca au primit o instiintare din partea Primariei Municipiului Bucuresti, prin care sunt informati ca trebuie sa elibereze zona, intrucat acolo vor fi efectuate lucrari "edilitar-gospodaresti", fara a mentiona insa despre ce e vorba.

Evenimentele organizate de Via Sport aveau loc de vineri, dupa ora 22.00, pana duminica la ora 14.00, cand traficul era mai relaxat.

Via Sport mai anunta si ca evenimentele nu vor putea fi relocate, atat din motive financiare, cat si motive care tin de scopul cu care acestea erau organizate:

"De asemenea, dorim sa precizam ca in saptamanile trecute am primit invitatia PMB de a ne muta locatia evenimentului in alta parte si cea mai buna varianta oferita a fost Parcul Tineretului – Platoul din fata Liceului Sincai. Am refuzat relocarea din 2 motive simple:

Conceptul evenimentului, care reiese si din numele de “Via Sport” este crearea unui spatiu utilizat de obicei pentru traficul rutier intr-un spatiu de relaxare, pe o perioada (vineri seara – duminica la pranz) in care traficul este la cel mai redus nivel al saptamanii si al anului (vara, pe timpul concediilor). Nu ne-am propus niciodata sa facem un eveniment intr-un parc, ci sa inchidem un bulevard al unei capitale europene si sa-l redam publicului pentru a se juca pe el sau a se plimba pe el, asa cum se intampla si in alte capitale. Unul dintre sloganurile din anii trecuti a fost “Stop trafic! Start joc!”.
Ratiuni financiare. Sumele stranse anul acesta de la partenerii privati (asa cum au fost in fiecare din cele 7 editii) nu ar fi putut acoperi costurile relocarii, cu tot ce insemna acest lucru"
, se arata in comunicatul publicat pe viasport.ro.

Primarita Bucurestiului, Gabriela Firea, a povestit de la ce a pornit nemultumirea ei. Se afla in trafic, in zona Baneasa a Capitalei, unde se circula foarte greu, pentru ca pe bulevardul Kiseleff era organizat un eveniment sportiv care ar fi blocat circulatia.

Gabriela Firea, primarul Bucurestiului: "Sambata sunt inca multe companii care lucreaza. Pentru cele cinci persoane care jucau tenis sufereau sute de oameni. In acele masini sunt tot oameni. Nu cred ca intr-o alta capitala traficul sa fie deviat pentru iubitorii de sport."

VIDEO PROTVPLUS.RO