Prima zi cu noi restricții în Capitală. Masca, obligatorie și în aer liber, în anumite zone

Ultima actualizare: 04-08-2020 22:06

Marți fost prima zi cu noi restricții în Capitală. Oamenii sunt obligați să poarte masca și în aer liber, pe străzile din Centrul Vechi, în piețe, târguri, și în stațiile de transport în comun.

Cei mai mulţi s-au conformat și au respectat regulile, însă informația nu a ajuns la toată lumea. În zonele aglomerate, polițiștii și jandarmii au făcut controale, dar nu au dat amenzi din prima zi.

Ziua a început pentru poliţişti şi jandarmi cu controale în pieţele din Capitală. În Piaţa Obor, cea mai mare din Bucureşti, niciodată nu au fost atât de mulţi oameni cu măşti, spun comercianţii.

Comerciant: „95% dintre oameni poartă masca pusă corect”.

Vânzătoare: „Niciunul nu a venit fără mască. Toţi au fost cu mască”.

Bineînţeles, au fost şi excepţii.

Reporter: „Ştiaţi că este obligatoriu sapurtati amsca şi în aer liber?”
Femeie fără mască: „Nu, nu ştiam”.

Măsurile au fost votate luni de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Măsura se aplică pentru toate pieţele, târgurile şi centrele de expoziţii din Bucureşti. Pe tot parcursul programului cu publicul, toţi comercianţii şi clienţii trebuie să poarte mască.

Şi în zona pietonală din Centrul Vechi, masca de protecţie a devenit obligatorie, însă prima zi a fost pentru prevenţie. Poliţiştii locali nu au dat încă amenzi, însă le-au spus oamenilor că sunt obligaţi să poarte măşti atunci când se plimbă pe străzile din această zonă şi că le pot da jos abia atunci când se aşază pe scaune, la terase.

Măştile sunt obligatorii şi în toate staţiile de transport în comun.

În plus, cei care organizează evenimente în aer liber trebuie să pună măști la dispoziţia invitaţilor sau spectatorilor. Aceştia sunt obligați să le poarte pe durata concertelor ori a spectacolelor în aer liber.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO