Conflict în Iași, cu zeci de călători care nu au avut loc pe scaune în autobuze

Ultima actualizare: 04-08-2020 18:00

Noile reguli menite să limiteze răspândirea virală duc la apariația conflictelor. În Iași, zeci de călători au fost obligaţi să coboare din tramvaie şi autobuze în fiecare staţie pentru că nu aveau locuri pe scaune.

Pe unii situația i-a iritat la culme. Mai ales că nici șoferii n-au vrut să mai plece în cursă până când nu s-au conformat.

Autobuzele şi tramvaiele din Iași au fost aglomerate miercuri. Măsurile în vigoare spun că pot circula cu atâția pasageri câte scaune sunt. Șoferii au decis să nu mai plece în cursă. Stațiile s-au transformat în teritorii de luptă.

Șofer: ”Persoanele care nu sunt pe locuri vă rog să coboare. Coborâţi, vă rog. Vă rog tare mult, coborati jos. Am fost înjurat astăzi, făcut măgar, nici nu mai ştiu”.

Pasager: ”Vin foarte greu, v-au dat jos din autobuz? păi nu ne dau voie decât câte locuri sunt şi nu porneşte, uitaţi, dacă nu se dă domnul”.


Vatman: ”Unii se manifestă într-un mod normal, firesc, alţii se manifestă total nepotrivit, dar îi înţeleg, fiecare vrea să ajungă unde are de mers, la muncă sau la cumpărături”.

Dincolo de latura strict legată de siguranța fiecăruia în parte, oamenii omit un aspect: și anume că șoferii riscă amenzi uriașe dacă le permit tuturor accesul.

Pasager: ”Merge foarte greu şi rămânem, câteodată, în staţii şi nu ne ia şi asta e problema noastră. Câte autobuze aţi ratat, că nu aţi avut loc? Într-o zi? Două”.

Călător: ”Este corect, totuşi, nu stăm imgrămădiți, în picioare, stăm pe locuri”.

Revolta pasagerilor și nemulțumirea șoferilor a dus la suplimentarea vehiculelor. Sunt 143 de tramvaie și autobuze, la fel ca în timpul anului şcolar.

Cristian Stoica, director CTP Iaşi: ”Am chemat un număr de 14 şoferi la seviciu, astfel încât să putem asigura toată ziua număruș maxim de autobuze pe care îl putem furniza la această oră şi tramvaie. Ei trebuie să informeze călătorii care sunt în picioare să coboare din mijloacele de transport şi dacă nu se conformează, atunci trebuie să anunţe un echipaj de poliţie, avem echipe mixte de control şi poliţie locală, care pot intreveni rapid şi rezolvă situaţia”.

Accesul se face doar cu masca pe față. În Iași, sunt peste 1.500 de cazuri confirmate de COVID-19.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO