Purtatul măștii de protecție, motiv de ironii pentru oamenii din mediul rural

Ultima actualizare: 04-08-2020 17:57

Dacă purtarea măștii ar trebui să fie deja normalitate pentru orășeni la sat astfel de măsuri stârnesc rumoare și sunt motiv de ironii.

Doar de frica amenzilor oamenii și micii comercianți de la țară respectă aproximativ regulile. E drept, sunt şi cazuri în care sătenii spun că o mască este prea scumpă pentru a-și permite protecția ca la carte.

În judeţul Braşov, printre cele mai afectate de pandemie, aproape jumătate dintre cazuri vin din zonele rurale. Asta deşi orăşenii sunt mult mai expuşi, pentru că trăiesc în aglomeraţie.

Unii oameni cred însă că virusul nu are ce căuta la țară.

Comerciant: ”Le-am mai dat așa, că am pentru noi, în magazin să avem, dar unii nici nu cred în boală. Zice, dar ce se poate întâmpla, noi suntem la țară, suntem în aer liber”.

Alţii nu îşi permit să cumpere măşti de protecţie, care costă, în medie 2 lei. Au câte una, murdară, pe care o ţin în buzunar, în caz că sunt admonestaţi.

Bărbat fără mască: ”Am în buzunar, pot să vă arăt. Da uitați. Nu era aglomerație, dar am uitat să o pun. (Vă este frică de virus?) Nu, deloc”.

Și mai există o categorie. Cei cărora pur și simplu masca li se pare incomodă.

În judeţul Vaslui, masca a devenit obligatorie şi în spaţii deschise, acolo unde sunt mai mult de trei persoane într-un grup. Oamenii se conformează cum pot.

Bărbat: ”Uite am una murdară în buzunar, uite, dar nu o pun la gură. Mai bine nu o purtaţi?! Nu".

Femeie: "Cumpăr la 2 zile, că nu am bani. Avem în sat vreo 4 magazine, care costă 7 lei, care 6 lei, care 3 lei. Nu ne ajută nimeni pe cei săraci".

Amenda pentru nepurtarea măştii este cuprinsă între 500 şi 2500 de lei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO