Șefa secției ATI de la Maternitatea Bucur, acuzată că a intrat în gardă cu simptome de Covid-19

Ultima actualizare: 08-09-2020 07:29

Șefa secției de terapie intensivă a Maternității Bucur, unitate desemnată spital suport Covid, a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Colegiul Medicilor a demarat o anchetă.

Doctoriţa Rodica Ologu conduce secţia de terapie intensivă a Maternităţii Bucur, iar vineri a fost de gardă. Conducerea spitalului Sfântul Ioan în subordinea căruia se afla maternitatea susţine că "d-na doctor Rodica Ologu, şef de secţie ATI maternitatea Bucur, s-a prezentat la serviciu fiind de gardă, deşi prezenta simptome sugestive pentru infecţia cu Covid-19. Cu bună ştiinţă, doctoriţa Ologu a evitat completarea rubricii de temperatură din cadrul chestionarului de triaj, deşi prezenta febra. Medicul a purtat echipament de protecţie pe toată durata gărzii şi a stat izolat în cabinet."

Doctoriţa se apără şi spune că n-a avut febră şi nici simptomele specifice infectării cu COVID-19.

Rodica Ologu: Eu nu știu de unde temperatură, că eu la intrare aveam 34. Nu mi-am notat-o pentru că mă simțeam încinsă, dar pe mine mă durea stomacul.
Reporter: Deci dumneavoastră negați categoric acuzațiile că ați intrat în tură, deși erați simptomatică
Rodica Ologu: Păi, ce pot să spun? Mă simțeam rău cu stomacul și aveam călduri. Călduri pe căldură, plus o stare de deshidratare, am venit foarte deshidratată. Mi-au zis și de la spital poate ar trebui un test că totuși lucrați unde lucrați.

A doua zi după gardă Rodica Ologu a ajuns cu ambulanţa la spitalul Sfântul Ioan. Acolo i s-au recoltat probe pentru covid-19 şi, ulterior, a aflat că e pozitivă. Bănuieşte că s-a infectat în afara maternităţii, după un accident auto.

Rodica Ologu: Eu cred că de la poliţie, ASIROM şi servici a fost pe 27 august accidentul şi m-a luat cu simptome la o săptămână.

Pe pagina de Facebook, colegii îi iau apărarea. Susţin că toţi sunt expuşi riscului de infectare şi cer ca toate cadrele medicale să fie testate.

Doctoriţa Rodica Ologu este internată la Spitalul Victor Babeş şi se simte bine. Până acum este singurul angajat al maternităţii infectat, iar conducerea a trimis un epidemiolog la maternitate pentru ancheta. Şeful spitalului susţine că vor fi testaţi doar angajaţii cu simptome.

De la debutul pandemiei, 2796 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19. Printre ei se afla şi o infirmieră de la secţia de terapie intensivă a Spitalului judeţean din Arad care după ce s-a vindecat a devenit donator de plasmă. A donat deja pentru a cincea oară.

Adriana Furdiu, infirmiera: Ce m-a impresionat cel mai mult este faptul că sunt persoane tinere care acum vorbeşti cu ele şi peste cinci minute le acoperi. Asta-i teroare, o duci de la baie la pat o pui în pat şi după aceea aşa face un hac şi gata şi sunt persoane tinere.

Săptămâna trecută fiica unui doctoriţe de familie din Dolj făcea apel ca oamenii să doneze plasmă pentru mama ei, a cărei stare s-a degradat însă rapid şi a murit la doar 60 de ani. Este al 22-lea cadru medical răpus de COVID-19.

Personalul de la maternitatea Bucur nu va fi testat

 

Într-un comunicat de presă, dat publicității de Spitalul Clinic de Urgenta “Sfântul Ioan”, se menționează că personalul de la maternitatea Bucur nu va fi testat în urma apariției cazului medicului Rodica Ologu.

"Conform declarațiilor pe propria răspundere, întreg personalul medical de la maternitatea Bucur a purtat echipamente de protecție. Prin urmare, nu exista contacți direcți cu medicul infectat care sa necesite testarea, în conformitate cu Definitia de caz stabilită de Institutul National de Sănătate Publică", se arată în comunicat.

Colegiul Medicilor a început verificările

Colegiul Medicilor s-a autosesizat după ce cazul a fost prezentat de Știrile PROTV iar apoi Spitalul Sf.Ioan, de care aparține Maternitatea Bucur, a reacționat oficial.

„Investigația Comisiei de Jurisdicție va analiza punctele de vedere ale medicului și conducerii spitalului, precum și toate documentele medicale, ale anchetei epidemiologice și ale anchetei disciplinare de la nivelul instituției” a transmis instituția într-un comunicat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!