Prima declaratie a Printului Nicolae in calitate de reprezentant al Casei Regale: Imi place Romania

28-09-2012 17:54

Nepotul Regelui Mihai, al treilea mostenitor al coroanei in ordinea succesiunii, s-a mutat la Bucuresti in urma cu doua zile. De la aflarea vestii, sute de romani s-au grabit sa-i transmita numai ganduri bune pe contul sau de Facebook.

Prezent vineri la evenimentul de lansare a cartii "Masinile regelui", Nicolae le-a dat rabdator autografe tuturor celor care i-au urat bun-venit.

Principele va locui permanent in Romania pentru a prelua cateva din atributiile oficiale pe care bunicul sau, Regele Mihai, i le va delega.

Toti cei prezenti la evenimentul de lansare a cartii Principelui Radu al Romaniei, "Masinile Regelui", l-au salutat cu entuziasm si pe Printul Nicolae. Acesta din urma nu va avea timp sa se plictiseasca de acum incolo. In primul rand trebuie sa invete limba romana, ca sa reprezinte asa cum se cuvine Casa Regala.

Miercuri, chiar in seara in care a pus piciorul pe pamant romanesc, a scris urmatorul mesaj pe Facebook: "Sunt foarte fericit sa fiu inapoi in Bucuresti si va multumesc tuturor pentru mesajele de bun venit :)".

De atunci, peste 500 de romani i-au dat like, fata de numai 100, cati erau la inceputul saptamanii.

Principele Nicolae al Romaniei are 27 de ani si a fost prezent pana acum la toate evenimentele importante ale familiei regale din ultimii ani. Este nonconformist si, desi este al treilea pe linia mostenitorilor coroanei romanesti, dupa mama si matusa sa, pana acum a dus o viata de om obisnuit, in Marea Britanie.

Prima sa vizita in Romania a fost in 1992. 18 ani mai tarziu, tanarului Print Nicolae i-a fost conferit titlul de Alteta Regala.

Cartea lansata vineri, "Masinile Regelui", sarbatoreste o pasiune de peste opt decenii a Regelui Mihai I al Romaniei pentru automobile. Nu este un album cu roti si volane, ci o colectie de intamplari si istorie.


VIDEO PROTVPLUS.RO