Președintele Transelectrica și-a pus în CV o diplomă pe care nu a obținut-o


Ultimul update: Miercuri 18 Septembrie 2019 20:07
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2019 14:21
Categorie: Stiri actuale

Acuze grave la vârful Transelectrica. Şeful companiei, care gestionează sistemul energetic naţional, Marius Caraşol, şi-a trecut în CV că este inginer diplomat şi că a absolvit Politehnica.

Reprezentanţii universităţii susţin însă, într-un răspuns pentru Ştirile PROTV, că persoana în cauză nu şi-a finalizat cursurile şi prin urmare nu are nici diplomă, nici calificarea respectivă. Rugat să lămurească această situaţie delicată, şeful Transelectrica ne-a comunicat că este în şedinţă şi nu poate vorbi. Reprezentanţii companiei au precizat miercuri seara că îi vor cere celui vizat actele de studii în original, iar în caz contrar se vor lua măsuri.

Marius Dănuț Carasol are 45 de ani şi s-a născut într-o comună din judeţul Teleorman. A fost electrician cu studii medii până în anul 2006. În vârful celei mai importante companii energetice româneşti de stat a ajuns în noiembrie anul trecut.

În 2 documente oficiale publicate pe site-ul Transelectrica, în nota biografică a preşedintelui directoratului acestei companii şi cv-ul său, Marius Carașol susţine că a absolvit facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi că a obţinut chiar o diplomă de inginer diplomat.

Universitatea Politehnică susţine însă, într-un răspuns pentru PROTV, că Marius Carașol a fost student, dar nu a finalizat studiile, aşa că diploma menţionată în CV nu putea fi eliberată.

Cu toate acestea la dosarul de angajare ar exista o diplomă scrisă de mână, în care Marius Carasol apare că ar fi luat licenţa în februarie 2006 şi că ar fi făcut facultatea la SERAL. Ba chiar ar fi trecut şi note - 8 la scris şi 9:40 la lucrare.

Universitatea Politehnică susţine că diploma cu seria şi numărul respectiv nu a fost emisă de instituţie.

Întrebat de situaţie, preşedintele Transelectrica a închis telefonul: "Am o rugăminte - eu chiar nu pot să vorbesc, sunt la o şedinţă - vorbiţi vă rog la comunicare. Aţi terminat Facultatea, Aţi absolvit Politehnica?

Transelectrica gestionează toată reţeaua de transport energetic, Dispeceratul Naţional şi este listata la bursă. Marius Dănuț Carașol a fost mai întâi directorul sucursalei București a Transelectrica, unde era obligatorie la angajare diploma de inginer în domeniu, potrivit legii. Pentru funcţia de conducere pe care a deţinut-o a încasat peste 93.000 de lei în 8 luni din 2018, potrivit declaraţiei de avere. A ajuns preşedintele Transelectrica la nivel naţional în decembrie anul trecut, numit politic imediat după ce Niculae Bădălău a ajuns ministru al Economiei, autoritate care are în tutelă această companie strategică.

Mandatul, deşi unul provizoriu pe 4 luni, a fost prelungit. Indemnizaţia prevăzută în contract: peste 31.000 de lei pe lună.

Comunicatul integral al companiei Transelectrica:

 

”Ca urmare a informațiilor publicate în presă referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, domnul Marius-Dănuț CARAȘOL, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA face următoarele precizări:

- În vederea clarificării acestei situații, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dănuț CARAȘOL toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica București pentru validarea autenticității acestora;

- În măsura în care autoritățile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dănuț CARAȘOL se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale și statutare;

- Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate și responsabilitate această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel național și o companie listată la Bursa de Valori București.”
 

Și-a falsificat diploma de bacalaureat pentru a se angaja la Ambulanță. Cum a fost prins
Și-a falsificat diploma de bacalaureat pentru a se angaja la Ambulanță. Cum a fost prins
Scandal in SUA. Ben Carson, unul dintre favoritii la candidatura pentru presedintie, si-a inventat o bursa de studii
Scandal in SUA. Ben Carson, unul dintre favoritii la candidatura pentru presedintie, si-a inventat o bursa de studii
Povestea prim-ministrului fara Bac. De ce examenele picate in liceu ii dau cosmaruri premierului
Povestea prim-ministrului fara Bac. De ce examenele picate in liceu ii dau cosmaruri premierului "tehnocrat" al Moldovei
VIDEO PROTVPLUS.RO
curent
Mai mulți ploieșteni au încercat să se sustragă de la plata curentului. Cum porcedau
Tânărul care și-a schimbat viața, după ce a văzut un accident: ”Seara, m-a frământat ideea”
Regina-mamă Elena va fi reînhumată sâmbătă la Curtea de Argeş
Restricții de trafic în Capitală. Lista zonelor care vor fi afectate
Noi detalii în scandalul Tarom. Decizia luată de Madalina Mezei, în seara de 9 octombrie
Galerie Foto. Ziua în care Regina-mamă Elena s-a întors acasă
drona apa
"Rechinul gunoier" care curăță apele României. Adună zilnic jumătate de tonă de peturi
Mărturii emoționante ale Regelui Mihai despre mama sa. „Nu știu cum aș fi rezistat fără ea”
Mai multe mașini incendiate în Arad, inclusiv a unui fost polițist. Ce cred anchetatorii
Corespondenţă specială Cătălin R. Tănase de la funeraliile Reginei-mamă Elena
Băiat dispărut din curtea unei școli din București. Poliția cere sprijinul cetățenilor
Angajări masive de directori la ANAF: "E o situație fără precedent". DOCUMENT