Istoria dosarului de transferuri pentru care Gino Iorgulescu ar putea renunta la sefia LPF

15-11-2013 10:51


Marian Iancu: Cunosc dosarul lui Iorgulescu, cei v...
Marian Iancu: Cunosc dosarul lui Iorgulescu, cei v...

Gino Iorgulescu, noul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a ajuns vineri in fata procuroriilor DIICOT.

 

I-au fost prezentate dovezile intr-un dosar in care este acuzat ca n-a platit taxe si impozite pentru aproape doua milioane si jumatate de dolari. Banii au fost castigati in urma transferului a 5 jucatori de la FC National, la Poli Timisoara. Procurorii considera ca Gino Iorgulescu se face vinovat de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.

 

La ora 10:00, Gino Iorgulescu a venit la sediul DIICOT si nu a stat mai mult de o jumatate de ora in birourile anchetatorilor. L-au chemat pentru a lua la cunostinta rezultatul unei expertize contabile facute in dosarul in care se verifica modul in care cinci jucatori de fotbal de la FC National au fost transferati la Poli Timisoara 

Gabriel Caramarin, Gigel Coman ,Gabriel Canu, Adrian Olah si John McKain sunt jucatorii transferati de la FC National la Poli Timisoara. In 2006, Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala a facut verificari in urma carora s-au descoperit mai multe nereguli. Ulterior a fost depusa si o plangere impotriva lui Gino Iorgulescu, la acea vreme presedinte al FC National. 2,4 milioane de dolari ar fi fost banii incasati din cele cinci transferuri

"E vorba de facturi de transfer pe care noi le-am platit si ne-au cerut sa le platim in Cipru si am refuzat si ne-au dat o donare de plata catre o asociatia care eu stiu ca era a lui Iorgulescu", spune Marian Iancu.

Astazi, la iesirea de la DIICOT, Gino Iorgulescu a refuzat sa faca vreo declaratie privitoare la acuzatiile de spalare de bani delapidare si evaziune fiscala.

Faptul ca a ajuns in fata procurorilor la nici 24 de ore dupa ce a fost numit presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a dat insa frau liber speculatiilor.

"Mandatul lui Iorgulescu e mic,  presedinte va ramane tot Dragomir,  vor fi din nou alegeri. Probabil ca Iorgulescu isi va da demisia daca dosarul asta merge mai departe si sigur va merge", mai spune Marian Iancu.

In acelasi dosar sunt pusi sub acuzare si Constantin Iacov, fost presedinte in consiliul de administratie al FC National, dar si antrenorul Cosmin Olaroiu, transferat tot atunci de la National la Poli.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO