Cine este barbatul care i-a salvat viata soferului de autobuz dupa ce a facut infarct la volan

Ultima actualizare: 18-11-2013 06:53

Soferul de 61 de ani, care a facut un stop cardio-respirator in timp de conducea autobuzul plin cu pasageri, a avut un inger pazitor.

Barbatul a fost salvat, la limita, de un agent de paza aflat in zona. Acesta si-a pastrat cumpatul si i-a acordat soferului primul ajutor, iar medicii spun ca interventia lui prompta a facut diferenta dintre viata si moarte.

Salvatorul soferului de autobuz este Florin Nastase un agent de paza in varsta de 34 ani. Barbatul a invatat manavrele de resuscitare acum cativa ani, cand a lucrat in Emiratele Arabe ca antrenor de fitness.

Miercuri seara, cand a avut loc accidentul, Florin era in timpul serviciului cu un coleg. A auzit un scartait puternic, apoi a vazut autobuzul intrat in copac. Impreuna au deschis usile autobuzului, iar el a mers direct la sofer.

"L-am luat de subtiori, l-am tras afara, i-am rupt hainele si am trecut la manevrea de resuscitare. L-am intors pe o parte, i-am scos limba, eventualele scurgeri pe caile respiratorii si la un moment dat il pierdusem, era in moarte clinica, clar. I-am facut foarte puternic, l-am mai intors, l-am mai zguduit pana si-a revenit saracu si apoi a venit SMURD-ul", a declarat agentul.

Manevrele lui de resuscitare i-au salvat viata, dupa cum au spus chiar cei de la SMURD.

Florin poate fi numit cu certitudine omul potrivit la locul potrivit, mai ales ca nu este pentru prima oara cand salveaza vieti.

Anul viitor, ar putea fi introdusa in toate scolile din tara o materie care sa-i invete pe copii regulile de prim ajutor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO