Romanul care ar fi inviat o tanara din morti. Povestea unui bacauan si a minunilor sale

Ultima actualizare: 15-10-2012 19:56

Un medic roman care in anii '70 ar fi inviat din morti o tanara dusa deja la morga isi asteapta randul la beatificare, la Vatican. Doctorul a trait in Bacau si a devenit, in mare taina, si preot franciscan, pe vremea comunismului.

El va fi sfant al Bisericii Catolice. Acum, dupa moartea sa, exista peste 70.000 de marturii cu vindecari incredibile, iar zilnic apar oameni care spun ca o simpla rugaciune catre Martin Benedict poate schimba vieti.

Cei care l-au cunoscut pe Martin Benedict, nascut la Galbeni in judetul Bacau in 1931, spun ca era un doctor care facea adevarate minuni, si pentru trup si pentru suflete.

O femeie, acum in varsta, povesteste ca, la 37 de ani, acest om a intors-o din moarte. Nascuse la spitalul din Onesti, unde lucra si el ca medic, in 1975. In urma complicatiilor, a fost declarata moarta si dusa la morga. Acolo, Martin Benedict a trezit-o iar la viata, sustine femeia.

Pe baza unor astfel de marturii, s-a cerut si beatificarea la Sfantul Scaun. Omul s-a sfarsit in '86, in "faima de sfintenie", spun preotii franciscani care l-au cunoscut. Imediat dupa moartea sa, apa fantanii din fata casei parintesti a inceput sa miroasa a trandafiri, sustin enoriasii. Oamenii au inceput sa faca pelerinaje si la mormant.

Casa in care s-a nascut a devenit muzeu, iar o scoala a primit acum numele sau. Dosarul trimis la Vatican, cu zeci de marturii despre vindecari miraculoase, este un prim pas spre beatificare si, mai apoi, sanctificare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO