Premierul Ludovic Orban a ajuns în Franța. Care este scopul oficial al vizitei

Ultima actualizare: 26-10-2020 21:02
Premierul Ludovic Orban, vizită oficială în Franța. Cu cine se va întâlni
Inquam/ Paul Ursachi

Premierul Ludovic Orban se află timp de 2 zile, luni şi marţi, într-o vizită oficială în Franţa, unde va avea convorbiri cu omologul francez, Jean Castex.

 

UPDATE: Ludovic Orban a fost întrebat, luni seară, într-o conferinţă de presă în Franţa, dacă se are în vedere reinstituirea carantinei la nivel naţional, aşa cum fac mai multe ţări europene şi a afirmat: ”Nu avem în discuţii o astfel de eventualitate în momentul de faţă. Noi am adoptat un set de măsuri care ţin cont de modul de tasmitre a virusului şi aşteptăm să vedem eficienţa. Din punctul nostru de verere, cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală”.

Vizita premierului Orban în Franța

 

Potrivit Guvernului, prim-ministrul este însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă și ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

"Voi semna Foaia de parcurs privind Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa. Din 2009, între Franţa şi România există un Parteneriat strategic care a fost reînnoit prin declaraţia preşedinţilor României şi Franţei în 2018. Scopul principal al vizitei este semnarea Foii de parcurs pe următorii 4 ani, care prevede coordonatele principale ale colaborării dintre Franţa şi România. Acest document, ca şi alte documente, va fi semnat de premierul Franţei, domnul Castex, şi subsemnatul, ca şi premier al României. Voi mai avea şi alte întâlniri în cadrul vizitei, dar principalul punct al vizitei oficiale pe care o efectuez în Franţa este întâlnirea oficială cu premierul Franţei", a precizat Orban, înainte de a pleca în Franța, la sediul PNL.

Astfel, luni, premierul Orban are programate convorbiri oficiale cu prim-ministrul Republicii Franceze, cei doi oficiali urmând să participe şi la o ceremonie de semnare a unor documente bilaterale.

Ulterior, sunt prevăzute declaraţii de presă comune la Hotel de Matignon.

Întâlnire cu reprezentanți ai comunității de români din Franța

 

Tot luni este programată o întrevedere cu preşedintele Partidului "Les Republicains", Christian Jacob, la sediul Ambasadei României de la Paris.

În cadrul vizitei, Ludovic Orban va mai avea întâlniri cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Franceze, Richard Ferrand, cu preşedintele Senatului, Gerard Larcher, cu reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa - România din cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF), precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Franţa.

Pe agendă se mai află participarea la reuniunea Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO