Fostul primar din Brașov, George Scripcaru, pus sub control judiciar de DNA. Ce acuzații i se aduc

Ultima actualizare: 23-10-2020 15:37
George Scripcaru
Agerpres

Primarul în exerciţiu al municipiului Braşov, George Scripcaru, a fost pus sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de şantaj.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune pe o durată de 60 de zile, începând cu ziua de joi, a lui George Scripcaru, primar în exerciţiu al municipiului Braşov, pentru şantaj, şi a lui George Mihai Cornea, director general al Regiei Autonome de Transporturi Braşov (RATBV) SA, pentru complicitate la şantaj.

Procurorii notează că, în calitate de primar al municipiului Braşov înscris în cursa electorală pentru obţinerea unui nou mandat, George Scripcaru l-ar fi ameninţat, la data de 12 august, pe unul dintre angajaţii firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparţinând Regiei de transport Braşov, că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor spoturi.

Firma respectivă semnase un contract de locaţiune cu RATBV pentru spaţiul din interiorul autobuzelor şi, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi electorale pentru care încheiase contracte de promovare electorală, se menţionează în comunicat.

Anchetatorii spun că, în perioada 6 - 12 august, Scripcaru, prin intermediul lui George Mihai Cornea, director general al RATBV, ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale şi să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deţinute de firmă, realizările primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor ştiri pozitive.

DNA informează că cei doi au depus cauţiunea stabilită de procuror, de 75.000 lei - George Scripcaru, respectiv 30.000 lei - George Mihai Cornea, sume care au fost consemnate pe numele acestora la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

La alegeri locale din 27 septembrie, candidatul USR PLUS, Allen Coliban, a câştigat Primăria municipiului Braşov, cu peste 40% din voturile valabil exprimate, George Scripcaru obținând doar 37.63% din voturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO