Primele concluzii in cazul accidentului lui Dan Condrea dupa expertize. La cat a ajuns prejudiciul in dosarul Hexi Pharma

×
Codul embed a fost copiat

Masina in care a murit patronul Hexifarma, Dan Condrea, nu avea nicio defectiune tehnica. Anuntul a fost facut joi de procurorul general al Romaniei.

Autoritatile exclud varianta potrivit careia accidentul s-ar fi produs din cauza unor frane cu probleme. Dosarul "Hexi Pharma" este si el aproape de finalizare. Prejudiciul adus spitalelor s-a modificat semnificativ: de la 29 de milioane de lei, la 70 de milioane.

Procurorii au incheiat rapoartele de expertiza: cea tehnica si cea criminalistica si au primele concluzii despre ziua in care patronul Hexi Pharma a intrat violent cu masina intr-un copac. Masina nu avea probleme la directie sau frane, ele au survenit dupa impact, este una dintre concluziile expertizei tehnice.

De altfel, si din expertiza criminalistica reiese ca nu au fost identificate urme de franare la locul impactului din toate masuratorile efectuate la fata locului. Asadar, se contureaza tot mai clar ipoteza sinuciderii, cea, de altfel, avansata inca de la inceperea anchetei.

Concluzia finala va fi data abia dupa ce toate expertizele si toate datele vor fi puse cap la cap. Asta s-ar putea intampla la inceputul saptamanii viitoare. Din imaginile luate de pe camerele de supraveghere, Dan Condrea a fost surprins facand 13 drumuri intre Buftea si Corbeanca.

Citește și
Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma
Procurorul general: "In dosarul mortii lui Dan Condrea se va da o solutie in circa o luna". Ce spune despre Hexi Pharma
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Prejudiciul in dosarul Hexi Pharma a ajuns in prezent la 70 de milioane de lei

Prejudiciul in dosarul Hexi Pharma a ajuns in prezent la 70 de milioane de lei, dupa ce 280 de spitale s-au constituit parti civile, a informat, joi, la sediul CSM, procurorul general Augustin Lazar. "In aceasta cauza a evoluat cercetarea penala si suntem in masura sa spunem ca exista circa 280 de parti civile, unitati spitalicesti care s-au constituit parti civile in cauza. Prejudiciul, asa cum a fost structurat, se ridica in jur de 70 de milioane de lei, in acest moment. Vom vedea in continuare cum se va delimita o sectiune a dosarului care sa poata fi solutionata intr-o perioada rezonabila. Prin toamna, o prima sectiune a acestei cauze (va fi solutionata - n.r.)", a declarat Augustin Lazar.

Augustin Lazar, despre accidentul lui Dan Condrea: Masina nu avea probleme la momentul impactului

Augustin Lazar a anuntat joi ca,potrivit raportului de expertiza tehnica in cazul accidentului in urma caruia a murit patronul Hexi Pharma Dan Condrea, masina pe care acesta o conducea nu prezenta probleme de frana sau de directie in momentul impactului. "Din raportul de expertiza tehnica rezulta ca problemele de directie si de frana au fost ulterioare impactului. In cateva zile vom avea solutia emisa de procuror, probabil la inceputul saptamanii viitoare", a declarat Augustin Lazar.

El a aratat ca in dosar au fost depuse doua rapoarte, unul de expertiza tehnica si altul de expertiza criminalistica. "Cele doua rapoarte ne dau concluzii relevante privind mecanismul producerii evenimentului rutier si pe baza coroborarii acestor concluzii cu alte probe care se afla in cauza se va putea da o concluzie cu referire la circumstantele in care s-a produs evenimentul rutier", a explicat Lazar.

Date noi apar si in dosarul Hexi Pharma, cel in care fosta conducere este acuzata de inselaciune si zadarnicirea combaterii bolilor. dupa ce au primit informatii suplimentare, procurorii au recalculat prejudiciul si l-au stabilit la 70 de milioane de lei, de 3 ori mai mult fata de cel estimat initial.

In aceasta cauza au fost ridicate probe de dezinfectanti din 300 de spitale. 280 s-au constituit parti civile in dosar.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Inregistrarea primului apel la 112 privind moartea lui Dan Condrea.
Inregistrarea primului apel la 112 privind moartea lui Dan Condrea. "Este intors cu spatele. Nu mai e nimic din masina asta"

A fost dat publicitatii primul apel la 112 privind accidentul in care Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit la sfarsitul lunii mai.
 

Procurorul general:
Procurorul general: "In dosarul mortii lui Dan Condrea se va da o solutie in circa o luna". Ce spune despre Hexi Pharma

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, marti, ca in dosarul mortii lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, se va da o solutie in aproximativ o luna, dupa ce se va efectua expertiza criminalistica.

Uliana Ochinciuc, partenera de viata a lui Dan Condrea, audiata la DNA.
Uliana Ochinciuc, partenera de viata a lui Dan Condrea, audiata la DNA. "Regret ce s-a intamplat"

Uliana Ochinciuc, partenera de viata a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a ajuns vineri dimineata la sediul DNA, pentru audieri.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Adolescent francez de 16 ani, arestat pentru pregătirea unui atac terorist la Jocurile Olimpice. Voia să moară ”ca un martir”
Adolescent francez de 16 ani, arestat pentru pregătirea unui atac terorist la Jocurile Olimpice. Voia să moară ”ca un martir”

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat la Marignier, în Haute-Savoie, suspectat de pregătirea unei acţiuni jihadiste în timpul Jocurilor Olimpice (JO) la La Défense, în Hauts-de-Seine, potrivit Parchetului Naţional Antiterorist (PNAT).

 

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.