Ponta ii raspunde lui Macovei in cazul "presiunilor" pentru Becali: E dusa cu sorcova

23-05-2013 08:11

Victor Ponta

Liderul USL, premierul Victor Ponta considera ca europarlamentarul PDL Monica Macovei este "dusa cu sorcova" cand afirma ca s-ar pregati la nivel emotional terenul pentru gratierea lui Gigi Becali.

"Cum sa ma exprim eu ca sa nu se supere nimeni ? Cred ca doamna Macovei e dusa cu sorcova, ca sa zic asa. Tot doamna Macovei ne spunea anul trecut cum l-am suspendat pe Basescu ca sa-l gratiem pe Adrian Nastase. Nu l-a gratiat nimeni pe Adrian Nastase. In rest, pe Becali nu stiu daca il gratiaza sau nu presedintele Basescu, in niciun caz nu despre asta am vorbit vreodata. Deci, ce sa-i urez domanei Macovei ? Sanatate. E o prostie, a nu stiu cata prostie, nu tot Macovei a zis in Parlamentul European ca doua milioane si jumatate de voturi au fost fraudate ? Banuiesc ca s-a convins toata lumea ca e cu sorcova. Sa vad cum o sa traduca in engleza, sa ma parasca la Parlamentul European", a spus Ponta, aflat la Bruxelles pentru Consiliul European.

Monica Macovei afirma, intr-o postare pe blog, ca, in doar cinci zile, premierul Victor Ponta si-a intensificat atacurile la adresa justitiei, in sensul ca le-a dat ordine procurorilor si le-a transmis judecatorilor ca nu vrea sa vada in inchisoare persoanele pe care le simpatizeaza.

Ea afirma ca presiunea pe care premierul Ponta, care si-a declarat simpatia pentru Gigi Becali, o pune pe magistrati este inacceptabila, facand referire inclusiv la declaratiile de simpatie lansate de cei doi presedinti ai Parlamentului, Antonescu si Zgonea, "intristati" de decizia instantei de a-l condamna pe Becali si pregatind, la nivel emotional, terenul pentru cererea de gratiere.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO