Polițiștii locali din Sectorul 6 au dat examen. Primar: stau toată ziua pe Tik Tok și nu știu să scrie sau să citească

Ultima actualizare: 03-11-2021 09:51

Nemulţumit că poliţiştii locali din sectorul 6 stau mult prea mult pe telefon, iar unii, spune el, nu ştiu să scrie şi să citească, primarul Ciprian Ciucu le-a dat examen.

Agenţii au primit un test grilă, iar la întrebările deschise au avut voie să consulte legislaţia. Şi aşa, unii au ieşit din sală cu ochii în lacrimi. Cineva a vrut chiar să oprească testarea şi a sunat la 112. Cel puţin 90 dintre participanţi vor pleca definitiv acasă, după această verificare.

Curtea primăriei a fost plină, marți, de poliţiştii locali din sectorul 6. Cei mai mulţi păreau la fel de emoţionaţi că nişte liceeni la BAC. Primarul vrea să vadă câţi dintre ei ştiu legislaţia, şi nu în ultimul rând, să scrie şi să citească.

Reporter: Ce aţi pregătit pentru examen?

Polițist local: „Legislatiile în vigoare care le avem”.

Reporter: „Legislatiile PE CARE le aveţi?”

Polițist local: „Da.”

Reporter: „Și care legislaţii?”

Polițist local: „Sunt tot ce se aplică în poliţia locală."

Candidată: „Am emoţii foarte mari”

Reporter: De ce aveţi emoţii?

Candidată: „ Aşa, la un examen se... Toată lumea are emoţii. nu mă întrebaţi pe mine, mai rău mă emoţionaţi."

Poliţiştii au primit un test grilă. Printre altele, au fost întrebaţi cum trebuie să someze corect un infractor când vor face uz de armă: Poliţia locală, stai! Stai că trag sau stai pe loc!

-„Să sperăm că am făcut bine, în rest, Dumnezeu cu milă.
-Ce a fost cel mai greu?
-Timpul.
- La întrebarea cu arma, ce aţi răspuns?
- Nu ştiu ce am răspuns. chiar nu ştiu să vă spun.
- Cum trebuie să avertizeze pe cineva?
- Depinde de speţă. să se oprească din acţiunea pe care a întreprins-o.
- Ce strigaţi?
- Stai, încetează acţiunea, Poliţia. Ce poţi să-i spui unui om?"

Vitalie Cojocari, corespondent PROTV: „Sunt trei zile de foc pentru poliţiştii locali din sectorul 6. Examenele vor fi complicate, promite primăria sectorului. Din aproape 400 de poliţişti, vor rămâne în funcţie... 300."

Testele au fost introduse după ce primarul sectorului 6 a observat că poliţiştii locali nu se implică în rezolvarea problemelor la care asistă pe stradă.

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6: „Nu mă rezum la poliţiştii locali, este un reproş pe care îl aduc pentru poliţia MAI. Stau pe telefon, pe TikTok, nu ştiu pe ce stau, îi văd în maşini şi nu-i văd prezenţi în comunitate. Am declarat că sunt unii poliţişti care nu ştiu să scrie sau să citească. Rămâne să fie demonstrat sau invalidat de acest concurs."

Chiar în timpul interviului, primarul Ciprian Ciucu, a fost anunţat că poliţia naţională a venit să oprească examenul pentru poliţiştii locali.

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6: „Au ajuns să facă plângere la poliţia naţională, deşi nu ştiu ce competențe are să vină să oprească acest examen, mergem împreună să vedem despre ce este vorba"

-„Ați venit la o sesizare, înţeleg.
- Da.
- De la colegi. Eu mă aştept de la poliţia de sector să fie mult mai colaborativa decât este în acest moment, avem maşini de ridicat, avem nevoie să fim mult mai prezenţi în comunitate.
- Eu vă înţeleg, acum vorbim despre alte probleme.”

Până la urmă, agenţii au constatat că examenul se desfăşoară în bune condiţii şi au plecat.

Un poliţist local primeşte normă de hrană pe zi în valoare de 35 de lei şi poate avea un salariu de până la 5.500 de lei în mână.

Pentru că sunt funcţionari publici, poliţiştii care nu trec examenul nu vor fi concediaţi imediat. Vor intra în rezervă timp de 12 luni şi abia apoi vor rămâne fără locul de muncă.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO