Polițistul suspectat de pedofilie şi-a recunoscut fapta şi un viol din 2012

08-01-2018 14:02


Agentul suspectat că a agresat sexual cei doi copii, în lift, a fost ridicat luni dimineața de polițiști chiar de la sediul Brigăzii Rutiere. Câteva ore mai târziu, a primit mandat de reținere pentru 24 de ore.

UPDATE 23:00 Poliţistul acuzat că a a agresat sexual doi copii în 5 ianuarie în liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei şi-a recunoscut fapta, dar şi violul comis în 2012 asupra unei fetiţe de 7 ani în acelaşi sector, scrie News.ro. Anunţul a fost făcut luni seară, de avocatul bărbatului, care a precizat că iniţial acesta şi-a recunoscut doar parţial faptele, dar că ulterior a admis că este şi autorul violului din 2012. De asemenea, avocatul a spus că poliţistul a încercat să-şi explice gestul afirmând că a avut nişte probleme.

Bizar în acest caz este că a fost recunoscut de colegi abia după 72 de ore. Investigaţia arată că Eugen Stan este suspect şi alte trei dosare. În 2009, o copilă a fost agresata sexual în lift de un individ care a rămas până astăzi neidentificat. În 2015, aceeaşi poveste s-a repetat cu o fetiţă în vârstă de 7 ani. Şi atunci, poliţiştii au făcut apel către populaţie, dar nu a furnizat informaţii.

În ambele cazuri, poliţiştii au găsit probe ADN pe hainele victimelor care arata acum că Eugen Stan este suspectul principal.

Iar lista ororilor nu se opreşte aici. În 2016, agentul de poliţie ar fi agresat o colegă de birou, Nici investigaţia în acest caz nu a evoluat.

În fața colegilor, Eugen Stan, a recunoscut că i-a pupat pe cei doi copii. ”Nu le-am facut niciun rău. Doar i-am mângâiat și i-am pupat, pentru că eu iubesc copiii”, ar fi mărturisit el.

Bărbatul este suspectat și de alte agresiuni sexuale înregistrate în 2015, în cartierul Titan din sectorul 3.

La finalul audierilor de luni, polițistul a fost reținut și ar putea fi arestat pentru 30 de zile.

”Este un angajat care lucrează din 1990 în sistem și din 2010 la Brigada Rutieră. MAI recunoaște că au mai exstat derapaje la unii politiști. Este necesară o evaluare de ansamblu al managementului poliției. Este nevoie de o reformă adevărată. Ministrul de Interne a decis că toți acei șefi care au ascuns problemele sub preș ar trebui să facă un pas înapoi”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Aceasta a afirmat că ministrul de Interne a cerut șefului Poliției Române să comunice cât de serioase au fost testările la care a fost supus angajatul, când a fost ultima testare, și ce calificative profesionale a primit.

VIDEO PROTVPLUS.RO