Vlad Voiculescu, audiat în dosarul medicului Lucan. ”Bodog nu este o floricică”

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 08 Ianuarie 2018 13:25
Categorie: Actualitate

După Florian Bodog, actualul Ministru al Sănătăţii, a fost rândul fostului ministru, Vlad Voiculescu, să stea de vorbă cu anchetatorii DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan.

Vlad Voiculescu: ''Faptul că Bodog spune că cooperează cu procurorii este o glumă. Anul trecut, la prima mea lună de mandat, am pornit controalele la ANT şi mai ales la Cluj. Au trecut 12 luni de mandat în care nu am văzut nicio mizerie scoasă la suprafaţă de domnul Bodog. Iar Bodog nu este o floricică venită de nicăieri. A fost în sistem. Cu toţii ştiau.''

Acest "cu toţii ştiau", potrivit lui Vlad Voiculescu, înseamnă nici mai mult nici mai puţin că actualul ministru al Sănătăţii şi foştii directori ai Agenţiei Naţionale de Transplant ar fi făcut cerc protector în jurul medicului Lucan, astfel încât urologul să fie singurul care decide cine este cel mai potrivit pentru un transplant de rinichi.

Voiculescu aduce ca argument un control din 2011 la care a participat şi Florin Bodog, pe atunci director al direcţiei de sănătate publică şi control, care arată faptul că s-a constatat că Registrul Naţional de Transplant nu corespunde cerinţelor pentru care a fost înfiinţat.

Adică nu ar fi criterii clare care stabilesc automat cine are întâietate la un transplant. În acea perioadă, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Agenţiei era urologul Lucan, iar director general al Agenţiei Naţionale pentru Transplant, Dan Luscalov, mâna dreaptă a aceluiaşi Lucan.

Vlad Voiculescu: ”Dacă nu există reguli, nu te pot acuza niciodată de nimic şi poţi să faci ce te taie capul. Cine avea puterea în transplant? Câţiva oameni, îi poţi număra pe degete.

Cei acuzaţi nu au vrut să comenteze subiectul.

În prezent Lucan este cercetat sub control judiciar după ce judecătorul a considerat că, deşi este evidentă infracţiunea de delapidare şi faptul că a încercat să distrugă probe şi să îşi facă un cerc protector, privarea lui de libertate şi a celorlalţi inculpaţi din dosar nu este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol, iar o măsură preventiva mai blândă ar fi eficientă şi oportună.

Procurorii n-au înţeles însă eficiența, aşa că au contestat măsură şi cer în continuare arestarea preventivă. Pe de altă parte, denunţătorul din acest dosar, Emanuel Ungureanu, a cerut explicaţii de la SRI Cluj.

Emanuel Ungureanu: ”Vorbim despre un stat care a protejat această activitate prin complicitatea tăcerii. Eu de asta am venit la SRI, pentru că lucrurile astea nu pot să rămână neelucidate. SRI trebuie să se cureţe de acele persoane care au ştiut şi nu s-a făcut nimic sau dacă au dat informaţiile mai departe corect, alte instituţii ale statului trebuie să îşi facă treaba."

SRI va furniza cel mai probabil aceste informaţii comisiei parlamentare care îi monitorizează activitatea, dacă i se va cere acest lucru.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu suspectează o scurgere de informații de la SRI către prof. Mihai Lucan
Deputatul USR Emanuel Ungureanu suspectează o scurgere de informații de la SRI către prof. Mihai Lucan
VIDEO PROTVPLUS.RO
spital lugoj
Apelul disperat al unui medic din Craiova către parlamentari: ”Mor medici în gardă”
Imaginile dureroase postate pe Facebook de o victimă a incendiului de la Colectiv. ”Poate fi destul de dur”
Gabriela Firea caută, la Tokyo, soluții pentru traficul aglomerat din Capitală
Dator vândut la stat, din cauza unei erori administrative. A primit amenzi de zeci de mii de lei
Importul de carne, conserve şi preparate din carne crește constant în România
Fauna din Marea Neagră, tot mai săracă. Semnalul de alarmă tras de cercetători
incendiu furaje
Incendiu periculos într-o localitate din Cluj, în apropierea caselor oamenilor
Apariţie revoltătoare lângă Sfinx, în Bucegi. Un şofer a urcat cu maşina până la monumentul protejat
Alarmă într-o școală din Caraș Severin, unde un elev a venit cu o grenadă la ore. Primele măsuri
Cărucior cu un bebeluș, împins din mașină. Mamă: ”A fost un pic de amuzament”
Gafa diplomatică comisă de Carmen Dan. Cu cine l-a confundat pe Matteo Salvini. FOTO
Iohannis: E neobişnuit ca PE să voteze o rezoluţie despre România înainte de preluarea președinției