Deputatul USR Emanuel Ungureanu suspectează o scurgere de informații de la SRI către prof. Mihai Lucan

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Acuzaţiile par să nu se mai sfârşească în cazul prof. Mihai Lucan. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a ajuns la Servicul Roman de Informaţii din Cluj şi vrea să afle dacă nu cumva ofiţeri din interior i-au livrat informaţii urologului despre dosarul său.

Ungureanu susţine că profesorul Lucan ştia mult prea multe detalii din ancheta.

Emanuel Ungureanu, deputat USR: "Este foarte important să mai verifice structura SRI Cluj dacă nu cumva în intervalul acesta în care domnul Lucan a fost supravegheat, dacă oameni din această structură nu au fost cârtiţe. Au apărut în spaţial public mai multe detalii care spun foarte clar că profesorul Lucan era informat de controalele pe care le făcea DIICOT şi de faptul că era supravegheat. Trebuie să vedem dacă în cazurile mari de corupție din Cluj există vreun ofiţer SRI care a scurs informaţii."

Emanuel Ungureanu a lucrat ca asistent social la Institutului de Urologie, la începutul anilor 2000, şi chiar şi după ce a plecat de acolo, timp de 14 ani, a atras atenţia autorităţilor despre neregulile de la clinică.

Ungureanu vrea să afle astăzi chiar de la şeful SRI de ce nu s-a făcut nimic ca să se împiedice furtul din clinica de stat. Mai mult, vrea să ştie dacă SRI Cluj a oferit date despre aceste probleme angajaţilor DIICOT.

Profesorul Mihai Lucan este cercetat în libertate, alături de fiul său, tot medic urolog. Sub control judiciar sunt şi fostul manager al institututlui, dar şi şefa departamentului financiar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO