Polițistul atacat cu sabia, la Suceava, în continuare în stare critică
Starea polițistului atacat cu sabia, în timpul unei misiuni la Rădăuți, este, în continuare critică”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu" din Iaşi, Marius Dabija.
Medicul neurochirurg a declarat, pentru Agerpres, că poliţistul sucevean se află în continuare la Terapie Intensivă, unde este ţinut în comă indusă, prognosticul fiind în continuare rezervat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Pacientul este stabil, intubat, ventilat. Rămâne în aceeaşi stare critică. Nu a apărut nicio modificare nici în bine, nici în rău. El este stabil hemodinamic şi este susţinut de aparate", a spus Marius Dabija.
Poliţistul de la Serviciul de Acţiuni Speciale Suceava a fost grav rănit, marţi dimineaţă, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziţii ce se desfăşura la Rădăuţi, potrivit IGPR.
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale, fiind efectuate opt percheziţii domiciliare.
La una dintre locuinţele percheziţionate, în Rădăuţi, una dintre persoanele vizate l-a atacat şi rănit, cu o sabie, pe agentul şef adjunct de poliţie Dan Ciprian Sfichi, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, „rănindu-l foarte grav la cap şi braţ", conform IPJ Suceava.
Marţi dimineaţa, agentul a fost chemat din timpul liber pentru intervenţie. Acesta a intrat în casa suspectului, alături de colegi şi a fost atacat cu o sabie. Din nefericire, nu purta casca de protecţie.
În acest context, deputatul Tudor Ciuhodaru, care îi cunoaşte bine situaţia pentru că îl îngrijeşte în calitatea sa de medic - va depune un proiect de lege prin care propune dublarea pedepselor pentru ultraj. Mai mult, consideră că tot pentru ultraj ar trebui să fie judecaţi şi cei care atacă personalul medical.
Alexandru Huţuleac era vizat de ancheta DIICOT într-un dosar privind traficul de produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Interlopul ar fi făcut aceste fapte în timp ce era cercetat sub control judiciar într-un alt dosar, tot pentru infracţiuni similare. Concret, el ar fi coordonat pe raza oraşului Rădăuţ şi a comunei Satu Mare (Suceava) o reţea de distribuţie a unor droguri sintetice. Era vorba de pliculiţe care conţineau substanţe psihoactive interzise, cum ar fi propylaminopentiophenone sau nor-mephedrone. Acestea se vindeau în pliculeţe, care costau între 50 şi 100 de lei.