Poezie în aer liber la Timioara, în semn de omagiu pentru cadrele medicale din linia întâi. ”Este una din dependențele mele”

Ultima actualizare: 26-06-2020 10:49

Piața Libertății din Timișoara s-a transformat joi în amfiteatru în aer liber. Zeci de oameni au recitat poezii în semn de mulțumire pentru personalul medical din linia întâi aflat în lupta cu pandemia

Organizatorii au vrut să încurajeze lectura în aer liber, să le mulțumească medicilor din linia întâi care au luptat împotriva COVID.

Tudor Crețu, directorul Bibliotecii Județene ”Sorin Titel” Timișoara: ”Evident este un omagiu adus corpului medical, prin faptul că vor fi câteva dintre numele din acest domeniu, care au definit în această perioadă Timișoara”.

Iar medicii nu au stat de o parte și au răspuns afirmativ invitației.

Virgil Musta, medic infecționist Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”: ”Sunt convins că persoanele care au o bibliotecă acasă și au obiceiul de a citi au trecut mult mai bine peste această perioadă de pandemie, când au trebuit să stea în izolare la domiciliu”.

 

Reguli speciale de protecție

 

Dorel Săndesc, șeful Clinicii Anestezie Terapie Intensivă - Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara: ”Poezia este una din dependențele mele, pe care le recunosc. Este, de asemenea, ca o boală contagioasă. Am luat-o de la un prieten mai mare”.

Spațiul în care s-a desfășurat evenimentul a fost împrejmuit și scaunele au fost așezate la distanță unul de celălalt, iar la sosire participanții au primit câte o mască de protecție.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO