Averea strânsă de falsificatorul din România. Suma uriașă de bani adevărați pe care o avea în casă

Ultima actualizare: 26-06-2020 08:16

Bărbatul considerat cel mai bun falsificator de bani din istoria României a fost arestat preventiv.

A cooperat cu procurorii DIICOT și le-a povestit tot ce a făcut în ultima vreme: că i-a luat un an să printeze prima bancnotă și că a învățat singur, din greșeli, până s-a perfecționat. Banii îi plasa mai ales în piețe și târguri, iar la percheziții au fost găsite zeci de calendare, în care își notase principalele evenimente din fiecare județ.

Cum a fost prins

 

Tăcut în fata jurnaliştilor, bărbatul de 52 de ani le-a spus tot anchetatorilor. Şi-a recunoscut faptele şi le-a povestit că i-a luat foarte mult timp până când a făcut prima bancnotă bună.

Până să ajungă la perfecţiune însă, individul a făcut câteva greşeli, una dintre ele gravă. La începutul carierei, pe una dintre bancnotele falsificate a lăsat o amprentă aproape perfectă. Anchetatorii au descoperit-o după o muncă titanică, dat fiind că banii trec prin atâtea mâini. I-au făcut profilul genetic şi aşa au ajuns la cea de-a doua amprentă, de la un furt comis în anii 90 de acelaşi individ. Comparaţia celor două a dus la o potrivire perfectă, aşa că individul a fost prins.

Averea strânsă din banii falși

 

Dar până a fost prins, s-a folosit din plin de banii pe care i-a făcut. Procurorii spun că i-a luat partenerei de viaţă - şi ea implicată în dosar - o vilă de jumătate de milion de euro. Are 3 maşini scumpe şi 2 motociclete, iar la percheziţii anchetatorii au găsit teancuri de bani: 11.000 de euro, dar şi peste 200.000 de lei, toţi în bancnote mici. Erau bani adevăraţi primiţi ca rest pentru cumpărăturile mărunte pe care le făcea, ca să plaseze falsurile.

Interesul inculpatului era să achiziționeze produse de valoare mică pentru ca restul primit de la bancnota contrafăcută de 100 lei să fie cât mai mare. Acesta cumpăra gablonzuri, pachete de biscuiți sau pliculețe ness.

Notează procurorii DIICOT, care au mai descoperit că cele mai multe cumpărături le făcea la târguri, bâlciuri sau serbări locale. Au găsit nu mai puţin de 31 de calendare în care erau încercuite datele când se organizau astfel de evenimente în ţară.

Înainte de a merge la diferiți agenți economici sau vânzători ambulanți, inculpatul era cel care se uita la fizionomia respectivului vânzător și, după ce era încredințat că acea persoană are potențial de a fi înșelată, îi făcea semn partenerei şi o trimitea să pună în circulație banii contrafăcuți.

Iubita lui, dar şi un alt bărbat pe care procurorii îl considera complice, sunt cercetaţi sub control judiciar. El este considerat liderul grupării și a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO