Podul aerian Bucuresti - Podgorica. Filmul operatiunii de salvare fara precedent a autoritatilor
Operatiunea de aducere in tara a celor 29 de raniti si 18 decedati in accidentul din Muntenegru este fara indoiala una dintre cele mai complexe operatiuni organizate de autoritatile noastre.
Trei aeronave militare de transport au zburat de la Bucuresti la Podgorica si inapoi echipate cu aparatura medicala si avand la bord zeci de medici si asistente. Daca supravietuitorii se vor bucura ca au ajuns acasa si isi revad familiile, pentru cei care au pierdut pe cineva drag urmeaza momente cumplite.
Trei aeronave si aproape 40 de medici si asistente medicale au fost mobilizate pentru cea mai mare operatiune de repatriere a celor 18 morti si 29 de raniti rezultati din accidentul produs in Muntenegru.
Alegeri 2024
14:48
Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
"Este o misiune pe care o executa Ministerul Apararii Nationale si de cate ori a fost vorba de interventii la cazuri umanitare, am actionat cu rapiditate" a declarat ministrul Mircea Dusa.
Daca prima aeronava era deja la Podgorica, ultimele doua au fost trimise in aceasta dimineata. Ambele sunt echipate cu aparatura medicala.
"Aici in Muntenegru este al doilea cap al podului aerian Bucuresti-Podgorica. Avioanele Armatei Romane vor duce acasa ranitii dar si trupurile neinsufletite ale romanilor care au pierit in accidentul de autocar" a relatat reporterul PRO TV Catalin Radu Tanase.
Dupa un zbor de doua ore, medicii si asistentele au mers direct la spital. "De cand avionul militar a aterizat pe aeroportul din Podgorita, medicii romani au fost adusi aici la spitalul din centrul orasului si primesc ultimele informatii inainte sa ii ia tot pe pacientii romani si sa ii duca tot pe calea aerului la spitalele din Bucuresti. Acesta este genul de misiune pentru care s-au pregatit o viata medicii de la Smurd. De data aceasta asisitam la o misiuune umanitara fara precedent executata in Romania si in Muntenegru. Este o situatie fara precedent avand in vedere complexitatea cazurilor si numarul foarte mare al celor care au suferit rani", a relatat Catalin Radu Tanase.
In jurul orei 15:00, ambulantele cu raniti au ajuns pe aeroportul din Muntenegru. Sunt 11 turisti, toti in stare foarte grava, ce au fost adusi la Bucuresti cu primul zbor. Urmatorul avion va aduce ranitii a caror stare este mai buna.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, accident, turisti, Otopeni, muntenegru, operatiuni de salvare,
Dată publicare:
25-06-2013 18:51