Plangere penala in cazul proiectului de lege modificat de Ecaterina Andronescu. Semnatura unui senator PNL, falsificata

19-09-2016 20:02


Un nou scandal imparte taberele politice. PNL a anuntat luni ca va depune o plangere penala, in rem, pentru fals in acte.

Liberalii vor sa afle cum este posibil ca in Parlament sa se falsifice o semnatura. Ea apare pe un raport care trebuia sa modifice un proiect de lege privind concursurile pentru directorii de scoli.

Modificarea adusa de Ecaterina Andronescu muta concursul pentru ocuparea functiei de director de scoli sau licee pentru vara anului viitor, nu in octombrie anul acesta, asa cum fusese anuntat initial.

Raportul care trebuia sa ajunga in plenul Senatului ar fi fost contrasemnat in fals, sustin PNL-istii.

Langa semnatura Ecaterinei Andronescu apare si cea a secretarului comisiei de invatamant, senatorul Dumitru Oprea. Acesta sustine insa ca el nici macar nu a fost prezent la dezbaterea de saptamana trecuta.

Dumitru Oprea, senator PNL: "A aparut in presa ca eu as fi semnat raportul comisiei, or nu puteam sa semnez in lipsa. Lucrul asta mai departe a aprins spiritele fiindca era acel semn in dactilografie, pentru si apoi o semnatura. Eu nu sunt expert in grafologie, sa stiu cine a semnat."

Pe de alta parte, Ecaterina Andronescu, presedinta comisiei de invatamant sustine ca nu stie cum a ajuns ca documentul semnat in plenul Senatului.

Ecaterinca Andronescu, senator PSD: "Eu pot sa spun ceea ce stiu: s-a terminat sedinta comisiei, s-a intocmit raportul, am semnat pentru calitatea mea de presedinte de comisie si ramasese sa se ia semnatura pentru pozitia de secretar. Cand am semnat, nu exista semnatura secretarului. "

Asa ca, membrii PNL au anuntat ca vor face o plangere penala pe tema falsului de semnatura.

Alina Gorghiu, copresedintele PNL: "Nu stim cine e autorul falsului, ratiunea o stim. Stim de ce s-a ajuns la acest fals: pentru ca PSD nu vrea sa depolitizeze directoratul de scoli din Romania."

 

Raportul comisiei va trebui acum schimbat.

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: "Stiu ca proiectul a fost retrimis la comisie, asta ne-a comunicat unul dintre colegi."

Miza este legata de ocuparea posturilor de directori de scoli, una politica, dupa parerea liberalilor. Examenul din aceasta toamna, sub patronajul unui Guvern tehnocrat, ar putea opri acordarea unor posturi pe simpatii politice.

VIDEO PROTVPLUS.RO