O batrana in varsta de 80 de ani a fost legata de patul unui spital, cu pjiamelele. Explicatiile date de medici


Ultimul update: Joi 22 Septembrie 2016 06:58
Data publicarii: Luni 19 Septembrie 2016 16:25
Categorie: Stiri actuale

Acuzatii grave la adresa unor medici si asistente de la spitalul de urgenta din Barlad.

Rudele unei femei de 80 de ani, internata pentru o raceala la plamani, sustin ca batrana a fost legata de patul din salon, de maini si de picioare, cu pijamalele, o noapte intreaga. Asa au gasit-o dimineata cei din familie, care vor sa faca plangere impotriva medicilor.

Doctorii nu neaga intamplarea, dar spun ca femeia a fost legata doar 20 de minute, pana sa isi faca efectul niste tranchilizante care i-au fost administrate, pentru ca era agitata.

Saptamana trecuta, femeia de 80 de ani a racit si, pentru ca tusea puternic, respira cu dificultate si avea si probleme cardiace vechi - a ajuns la spitalul din Barlad.

Aici a fost consultata si de un psihiatru, care i-a dat tranchilizante. Rudele spun ca asistentele i-ar fi dat batranei trei seri la rand aceste pastile.

Oamenii au intrat in panica intr-o dimineata, cand batrana nu a mai raspuns la telefon. Au gasit-o la Reanimare, spun ei, legata de pat, inca din cursul noptii.

Georgeta Matei, fiica batrinei: "M-am speriat rau. Daca o vedeam moarta nu ma speriam, dar nu asa, un ghem de oase, stransa, nu avea ochi in cap, ziceai ca nu exista. Era legata la picioare cu pantalonii de pijama si cu bluza la maini."

Familia batranei accepta ca femeia putea fi imobilizata ca sa nu isi faca rau, dar sustine ca pacienta a fost abandonata intr-o pozitie incomoda, cu fata in sus, desi efectul somniferelor trecuse.

Oamenii vor ca situatia sa nu se mai repete, iar eventualii vinovatii sa fie sanctionati.

Georgeta Matei, fiica batranei:" Dimineata un doctor m-a tratat urat. Am intrebat cum se simte si el a spus ca ea are probleme cu inima, ca bea, e in sevraj. I-am spus ca ea nu bea, are hepatita B, s-a dus fiica si a gasit o in coma, nu vorbea, nu avea simt, doar respira, legata de maini si de picioare, curmate, asa."

Marcel Matei, ginerele batranei: "Probabail in prima noapte s-a plans ca nu doarme noaptea. In loc sa o tina, au legat-o. s-a zbatut toata noaptea. Ii e teama sa mai adormam noaptea si doarme ziua, pentru a nu o lega."

Reprezentantii spitalului se justifica.

Adrian Gheorghiu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Barlad : "Contentia a fost aplicata la indicatia medicului, pe o perioada scurta, pana cand medicamentele tranchilizante indicate isi fac efectul. O perioada de 20 minute. Nici vorba sa fi stat noaptea legata."

In urma intamplarii, familia batranei vrea sa faca plangere la Colegiul Medicilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO