Ploile torenţiale au făcut ravagii în mai multe judeţe din centrul şi estul ţării. 20 de case, inundate

Ultima actualizare: 25-06-2019 13:56

 Într-o comună din Vrancea pompierii au salvat cinci oameni blocaţi într-un tractor împotmolit în râul Putna.

Două fete de 14 ani au fost preluate de medicii SMURD, pentru că se aflau în hipotermie. Iar în judeţul Galaţi, un pârâu a ieşit din matca şi a inundat 20 de case şi o sută de gospodarii.

Ploaia torenţială a umflat luni seara Putna atât de mult încât cinci persoane aflate într-un tractor, două fete de 14 ani, o femeie şi doi bărbaţi, s-au trezit prinse în mijlocul şuvoaielor.

Curenţii au fost atât de puternici încât localnicii din Tichiriș, judeţul Vrancea, au cerut ajutorul pompierilor pentru a-i salva.

Militarii au intervenit cu o barcă pneumatică şi le-au scos mai întâi pe cele două fete, care se aflau în şoc hipotermic şi au fost preluate de echipajele SMURD.

Şi în judeţul Galaţi a fost rupere de nori. În comuna Corod, paraul Corozel a ieşit din matca şi a inundat case şi gospodarii.

Conform primelor evaluări ale ISU Galaţi, au fost inundate 20 de case şi o sută de gospodarii. În sprijinul cetățenilor au fost mobilizați 25 de pompieri militari cu 6 motopompe transportabile și 2 remorcabile.

Pârâul s-a retras, dar pompierii au rămas în localitate pentru a evacua apa din curţi şi locuinţe. În aceeaşi comună, în urmă cu trei săptămâni, oamenii au mai fost loviţi de inundaţii provocate de ploi torenţiale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO