Ploi si vreme caniculara pana marti, 25 iunie. Prognoza la munte si la mare pana joi, 27 iunie

Ploaie

Din dupa-amiaza zilei de duminica, 23 iunie, pana in seara zilei de marti, 25 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in vestul, nordul, centrul tarii, la deal, la munte si local, in special dupa orele amiezii.

Vor fi averse si cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Nota: In acelasi interval de timp, in sudul si in sud-estul tarii, disconfortul termic se va mentine ridicat, iar local indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80.

DUMINICA NOAPTE

Vremea va fi in general instabila. Local vor fi dezvoltari noroase convective, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot lua si aspect de vijelie. Izolat va cadea grindina, iar ploile vor avea si caracter torential, cantitatile de apa urmand a depasi pe spatii restranse 25 l/mp. Temperaturile minime se vor situa intre 13 si 23 de grade.

Citește și
concedii
Vremea concediilor in 2013. Cum vor fi temperaturile in lunile in care Romania intra in vacanta
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Cerul va prezenta innorari, mai ales in prima parte a noptii si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura minima va fi de 19...21 de grade.

Presiunea atmosferica este de 751 mmHg.

LUNI, 24 iunie 2013

Vremea va fi instabila in vestul, centrul, nordul tarii, la deal si la munte, zone unde si valorile termice vor marca o scadere usoara. In aceste regiuni, temporar innorarile vor fi accentuate si pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Trecator vantul va lua aspect de vijelie, iar pe arii restranse va cadea grindina. In restul teritoriului disconfortul termic se va mentine ridicat, iar fenomenele asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala local, mai ales dupa-amiaza si noaptea. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 34 de grade, iar cele minime intre 14 si 24 de grade. Indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic local in Muntenia, Dobrogea si izolat in Oltenia si sudul Moldovei.

Presiunea atmosferica va fi usor variabila.

MARTI, 25 iunie 2013

Vremea va fi in general instabila. Valorile de temperatura vor continua sa scada in regiunile intracarpatice, in timp ce in restul teritoriului disconfortul termic se va mentine ridicat. Vor fi innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor lua trecator si aspect de vijelie, in prima parte a zilei in vest, centru si nord, precum si in zona de deal si de munte, apoi mai ales in centru, sud si est.

Ploile vor avea si caracter torential si pe arii restranse va cadea grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40...50 l/mp. Temperaturile maxime vor avea valori de la 22 de grade in Dealurile de Vest, pana la 35 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa intre 11 si 22 de grade.

Indicele temperatura-umezeala va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic local in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si izolat in Moldova.

Presiunea atmosferica va fi in crestere.

MIERCURI, 26 iunie 2013

Vremea va fi in general instabila si se va raci in majoritatea regiunilor, devenind racoroasa in vestul si in nord-vestul tarii. Temporar innorarile vor fi accentuate si mai ales ziua vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii relativ extinse in centrul, nordul, nord-estul tarii, precum si la deal si la munte si doar local in celelalte regiuni. Pe arii restranse ploile vor avea si caracter torential, va cadea grindina, iar cantitatile de apa, vor fi mai insemnate.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 19 grade in Dealurile de Vest, pana la 33 de grade in estul Munteniei si in partea continentala a Dobrogei, iar cele minime se vor situa intre 11 si 20 de grade, mai ridicate pe litoral.

JOI, 27 iunie 2013

In vestul si in nord-vestul tarii vremea va fi racoroasa, in timp ce in rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru sfarsitul lunii iunie. Cerul va avea innorari temporare si vor mai fi averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului, local in jumatatea nordica a teritoriului si la munte si izolat in celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 19 grade in Dealurile de Vest pana la 31...32 de grade in estul Munteniei si Dobrogea, iar cele minime se vor situa intre 10 si 19 grade, mai ridicate pe litoral si in Delta Dunarii.

LUNI, 24 iunie 2013, LA MUNTE

Vremea va fi instabila. Temporar innorarile vor fi accentuate si pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Trecator vantul va lua aspect de vijelie, iar pe arii restranse va cadea grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Temperatura aerului va marca o scadere usoara fata de ziua precedenta.

MARTI, 25 iunie 2013, LA MUNTE

Vremea va fi in general instabila. Vor fi innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor lua trecator si aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential si pe arii restranse va cadea grindina.

Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40...50 l/mp. Temperatura aerului va continua sa scada usor.

MIERCURI, 26 iunie 2013, LA MUNTE

Vremea va fi in general instabila si va continua sa se raceasca. Temporar innorarile vor fi accentuate si mai ales ziua vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce vor putea lua si aspect de vijelie.

Izolat ploile vor avea si caracter torential si va cadea grindina, iar cantitatile de apa, pe arii restranse, vor fi mai insemnate.

LUNI, 24 iunie 2013, LA MARE

Vremea va fi in general instabila si se va racori. Cerul va fi prezenta unele innorari ziua cand trecator vor fi averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in timpul averselor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade, iar cele minime vor fi de 21...22 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.

MARTI, 25 iunie 2013, LA MARE

Vremea va fi usor instabila cu cerul variabil. Trecator, in nordul litoralului vor fi averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 28 de grade, iar cele minime vor fi de 20...21 de grade.

Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade.

MIERCURI, 26 iunie 2013, LA MARE

Vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 si 30 de grade, iar cele minime intre 20 si 22 de grade.

Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade.

JOI, 27 iunie 2013, LA MARE

Vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 31 de grade, iar cele minime intre 20 si 23 de grade. Indicele de temperatura - umezeala (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic.

Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
Primele zile caniculare din aceasta vara. Prognoza meteo pana la sfarsitul lunii iunie
Primele zile caniculare din aceasta vara. Prognoza meteo pana la sfarsitul lunii iunie

Tara noastra este lovita de un val de caldura. Luni, temperaturile s-au ridicat pana la valori de 35 de grade, iar marti si miercuri se va atinge si chiar depasi pragul de canicula.

Vremea concediilor in 2013. Cum vor fi temperaturile in lunile in care Romania intra in vacanta
Vremea concediilor in 2013. Cum vor fi temperaturile in lunile in care Romania intra in vacanta

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor care se vor produce in intervalul 10 - 23 iunie, in fiecare regiune a tarii.

Cod galben de furtuna in jumatate de tara. Cum arata centrul orasului Deva dupa 20 de minute de ploi
Cod galben de furtuna in jumatate de tara. Cum arata centrul orasului Deva dupa 20 de minute de ploi

Mai mult de jumatate de tara se pregateste pentru ce e mai rau. De luni dupa amiaza pana marti dimineata 30 de judete din nordul, centrul, sud vestul si vestul Romaniei, se afla sub incidenta unui cod galben de ploi torentiale.

Recomandări
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit

Rusia și-a întărit apărarea bazei navale a Flotei Mării Negre și "și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk", a anunțat Ministerul britanic al Apărării.

Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”
Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat, sâmbătă, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: „#Ştim Toţi!”, ca răspuns la mesajul de pe tricoul lui Cristian Popescu Piedone.