Capitala a cedat in fata furtunii: masinile au plutit haotic, statiile de metrou au fost inundate
Dupa o saptamana ploioasa, prima furtuna serioasa din sezon a scos la iveala toata punctele slabe ale orasului. Au cazut 35 l/mp, o cantitate prea mare pentru sistemul de canalizare invechit si strazile prost asfaltate.
Dupa o saptamana ploioasa, prima furtuna serioasa din sezon a scos la iveala toata punctele slabe ale orasului. Au cazut 35 l/mp, o cantitate prea mare pentru sistemul de canalizare invechit si strazile prost asfaltate.
Suvoiele au acoperit in intregime prima banda de circulatie, iar in intersectii au inceput sa pluteasca haotic masinile. Raul a navalit si in subteran si a inundat toate statiile de metrou, din zona centrala.
In mai putin de 30 de minute, Soseaua Stefan cel Mare s-a transformat, in zona Lizeanu, din bulevard in canal navigabil. Masinile aratau mai degraba ca niste amfibii, in timp ce impingeau valurile intr-un film ireal. Pe margine pietonii care n-au apucat sa se adaposteasca au facut dusuri cu namol.
Perdelele de apa care au cazut grele peste oras mai ca le-au rupt stergatoarele soferilor. Multi au condus pe ghicite pentru ce le era imposibil sa vada la 2 metri distanta.
In Colentina - la Doamna Ghica, una dintre cele mai joase zone din oras s-a format un lac imens de acumulare.
Era inevitabil ca unele masini sa ramana in pana, asa ca soferii s-au vazut nevoiti sa le impinga prin suvoaie.
Echipele de interventie au constatat ca de fiecare data ca nu pot face nimic si au stat...pe principiul cu rabdarea trecem marea.
Scene buversante s-au derulat si la metrou, unde multi au crezut ca sunt la adapost. Cand colo apa s-a umflat atat de tare incat a navalit pe scarile care duceau in subteran.
Intre Pipera si Piata Unirii trenurile au fost oprite in statii si cate 15 minute, pentru a nu se produce un scurtcircuit. Iar la Piata Romana s-a format chiar o cascada.
Si pasajul pietonal de la Universitate a fost inundat, iar proprietarii magazinelor si cafenelelor s-au luptat sa-si salveze marfa si mobilierul ud. Pana la prima ploaie desigur.
ApaNova a actionat in teren cu 22 de autocuratitoare si 64 de pompe pentru evacuarea apei din zonele inundabile, iar ISU a intervenit cu 102 de autospeciale si utilaje si 392 de cadre-lucratori ISU.
Astfel, in ultimele 12 ore, la dispeceratele ApaNova si ISU au fost inregistrate 359 de solicitari de interventie (85 la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si 247 la ApaNova).
Mentionam ca pana la aceasta ora s-a intervenit in majoritatea incidentelor semnalate, restul fiind in curs de solutionare.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, prognoza meteo, ploi, inundatii, ratb, apa nova,
Dată publicare:
25-05-2012 20:40