Planul pus la cale de doi adolescenți. Cum au fost filmați de camerele de supraveghere


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 09:15
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 07:28
Categorie: Stiri actuale

Scene violente într-un magazin din centrul orașului Târgoviște.

O vânzătoare a fost tâlhărită de doi adolescenți în vârstă de 14 și 16 ani, aflaţi în grija unui centru social.

Cel mare purta o cagulă pe față și a amenințat-o pe femeie că îi va lua viața dacă nu îi dă toți banii pe care îi are.

Speriată, vânzătoarea a deschis casa de marcat și l-a lăsat să ia întreaga sumă. În scurt timp, cei doi au fost prinși de polițiști.

Cei doi adolescenţi erau în grija unui centru social din Dâmboviţa. Au cerut voie asistenţilor sociali să meargă prin oraş pentru a se plimba, dar după ce au primit acordul acestora, plimbarea lor s-a transformat într-o tâlhărie în toată regula. Nu au stat prea mult pe gânduri şi s-au oprit la un magazin alimentar din centrul oraşului Târgovişte. Iniţial a intrat cel de 14 ani, şi când a văzut că vânzătoarea a rămas singură, l-a chemat şi pe cel de 16 ani.

Vânzătoarea tâlhărită: "Şi-a tras cagula pe faţă, a scos o sacoşă, a deschis-o şi a scos cuţitul la mine. A zis să îi dau toţi banii din casă, că altfel mă omoară. M-am speriat când am văzut cuţitul la câţiva centimetri de fata mea."

Imediat după ce a fost tâlhărită, vânzătoarea a reuşit să-şi alerteze colegii.

Cei doi adolescenţi spun că nu duc lipsa hranei sau a hainelor în centrul social, şi că au comis fapta pentru a avea bani de buzunar.

Romică Ropotan, referent centrul social: "Noi îi învăţăm într-una să nu facă aşa ceva, dar nu putem fi în permanentă cu ei"

Minorii, surprinși de o cameră de supraveghere

 

Imediat după ce au dat atacul, cei doi adolescenţi au scăpat de cagula şi de cuţit, le-au aruncat în vecinătatea magazinului. Poliţiştii au reuşit să le dea în scurt timp de urmă, mai cu seamă că au fost surprinşi de o cameră de supraveghere din apropiere"

Ana Maria Liţă, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa: "Poliţiştii au stabilit ca o persoană cu faţa acoperită ar fi pătruns într-o societate comercială, ar fi ameninţat cu un obiect ascutit-taietor o angajată şi ar fi sustras 1085 de lei."

Adolescentul de 14 ani urmează să fie expertizat de o comisie de specialişti pentru a se constata dacă a avut discernământ când a comis fapta, iar cel de 16 ani a fost reţinut pentru 24 de ore. Ambii sunt acuzaţi de tâlhărie calificată şi riscă până la 6 ani în spatele gratiilor.

Tânără din Zalău, izolată la domiciliu după ce s-a întors din China. Măsura este preventivă
Tragedie fără margini în Baia Mare. Un bebeluș de o lună a fost găsit mort în casă. Ce spun părinții
VIDEO PROTVPLUS.RO