Planul DSP Bucureşti privind apariția cazurilor de Covid-19 la copii după începerea anului şcolar

Ultima actualizare: 25-08-2020 19:36
Mai multe vacanțe pentru elevi, în viitorul an școlar. Va fi cel mai scurt an școlar din 2009 încoace

Coordonatorul DSP Bucureşti, colonelul Ionel Oprea, a cerut spitalelor să comunice care este capacitatea maximă pentru izolarea copiilor, în cazul în care apar cazuri de COVID-19 după începerea anului şcolar.


“Ieri (luni - n.r.) erau cinci la Balş şi şapte la Babeş. Am dat dispoziţie să se documenteze clar, să avem informaţie, începând din 10 septembrie, câte paturi sunt şi să cerem din partea acestor spitale să ne spună clar care este capacitatea maximă de izolare a copiilor care în mod nefericit vor fi infectaţi. Trebuie să ne gândim şi la celelalte spitale de pediatrie din Bucureşti. De exemplu, cum este la Grigore Alexandrescu, care e multipavilionar, putem să discutăm acolo dacă pot pune la nevoie la dispoziţie un pavilion întreg”, a declarat Ionel Oprea, la Europa FM, scrie News.ro.

El a precizat că nu mai pot fi 30 de copii într-o clasă.

“Nu poţi 30 într-o clasă - depinde şi clasa cât e de mare. Trebuie aşa cum s-au făcut recomandările să se reducă la 15, să respecte distanţarea, trebuie şi o ventilaţie naturală încât să nu permită transportul viruşilor în cantitate mare”, a precizat coordonatorul DSP Bucureşti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO