Plângeri penale împotriva senatorilor PSD Șerban Nicolae și Tit-Liviu Brăiloiu

21-11-2018 10:45

Serban Nicolae

Sindicaliștii din penitenciare reclamă un comportament abuziv și injurios în timpul discutării proiectului de Statut al polițiștilor de penitenciare.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) condamnă lipsa de transparență și comportamentul injurios și abuziv al unor senatori PSD, printre care Șerban Nicolae și Tit-Liviu Brăiloiu, în comisiile în care este discutat la Senat proiectul de lege privind Statutul polițistului de penitenciare.

Potrivit unui comunicat, FSANP va depune în cursul acestei săptămâni plângeri penale împotriva senatorilor care se fac vinovați de infracțiuni de abuz în serviciu și limitarea exercitării mandatului de reprezentare sindicală, și ia in calcul acțiuni civile pentru insultele adresate de către aceștia în timpul ședinței Comisie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din 20 noiembrie 2019.

Sindicaliștii susțin că, pe 20 noiembrie 2018, cu doar o zi înainte de termenul de adoptare tacită și după ce președinții comisiilor au schimbat sala de ședințe pentru a fi evitată presa care aștepta declarații pe o altă temă, o parte dintre senatorii social democrați, prin președintele de ședință, au decis eliminarea din sală a reprezentantului angajaților din penitenciare, iar ca reacție la obiecțiile acestuia au proferat amenințări și injurii, ”care se pot demonstra ușor cu înregistrările de ședință”.

În context, în calitate de coautori ai amendamentelor la un proiect de act normativ, reprezentanții sindicaliștilor din penitenciare au fost invitați și au participat la ședințele amânate succesiv ale comisiilor parlamentare.

Proiectul în cauză a primit aviz negativ de la Consiliul Economic și Social, și, potrivit sursei citate, au fost formulate peste 50 de amendamente de la Consiliul legislativ și 44 de amendamente din partea FSANP.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26