Doua anchete in cazul acuzatiilor de PLAGIAT aduse lui Victor Ponta. Vor fi adusi experti straini

22-06-2012 18:58

Doua comisii si doua anchete paralele vor analiza acuzatiile de plagiat care il vizeaza pe seful guvernului. Victor Ponta a cerut personal ca teza sa de doctorat sa fie verificata de Consiliul de Etica, un organism subordonat Ministerului Educatiei.

Intre timp, decanatul Facultatii de Drept din Bucuresti, unde a fost notata lucrarea, a decis sa cerceteze cazul pe cont propriu. Pentru ca justetea verdictului, sa nu fie pusa la indoiala, vor fi chemati experti de la universitati straine.

Consiliul de Etica nu a inceput o investigatie din oficiu in cazul premierului. Victor Ponta cere insa o ancheta: ''Eu personal am depus ieri la Ministerul Educatiei solicitarea mea de a fi verificata teza acuzata. In rest, ma voi prezenta la orice institutie legal abilitata pentru a-mi sustine punctul de vedere", a declarat Victor Ponta.

Premierul va fi chemat si la Universitatea Bucuresti, sub tutela careia teza sa a fost certificata in 2003.

Conducerea Universitatii din Bucuresti a transmis Facultatii de Drept o solicitare oficiala de a-si preciza pozitia privind contestarea calitatilor stiitifice ale acestei teze de doctorat. Iar Consiliul Facultatii de Drept a decis constituirea unei comisii formate din experti internationali si de la universitati straine, ca sa analizeze cazul.

"A fost convocat un Consiliu Extraordinar al facultatii care va avea loc saptamana urmatoare si in functie de ce va hotari consiliul, pentru ca e o chestiune care tine de prestigiul facultatii, o sa avem un punct de vedere oficial", a declarat Conf. dr. Flavius-Antoniu Baias, decanul Facultatii de Drept.

Facultatea tocmai a aprobat cumpararea unui nou soft antifrauda, care compara automat lucrarea-tinta si lucrarile-sursa.

Cel mai devreme, cele doua comisii, cea a Ministerului, cealalta a Facultatii de Drept, ar putea da un rezultat peste o luna.


VIDEO PROTVPLUS.RO