Guvernul: Cererea lui Basescu in cazul Hasotti a avut un rol vadit de sabotaj

22-06-2012 17:58

guvern

Solicitarea presedintelui Traian Basescu in cazul Hasotti a fost o actiune menita "a arunca dubii" asupra celui desemnat, cu rol vadit de sabotaj, reprezentand o forma de impiedicare a bunei functionari a Guvernului, transmite Executivul.

Intr-un comunicat transmis vineri, Guvernul arata ca presedintele Romaniei poate verifica tot ceea ce doreste legat de compatibilitatea lui Hasotti cu functia de ministru, "cu structurile pe care le controleaza", fara a initia actiuni preliminare de tipul acestei solicitari, cu rol vadit de sabotaj, si ii solicita presedintelui sa puna capat campaniei furibunde de discreditare a Executivului.

Guvernul precizeaza inca o data ca solicitarea inaintata de presedintele Romaniei catre Guvern, ca "preconditie" pentru investirea in functia de ministru a lui Puiu Hasotti, reprezinta un abuz caruia nu i se va da curs.

"Guvernul a luat act de pozitia Administratiei Prezidentiale privind prerogativele constitutionale care ar da dreptul presedintelui sa faca o solicitare precum cea inaintata in cazul domnului Puiu Hasotti. Solicitarea facuta de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu reprezinta o verificare a modului in care domnul Hasotti corespunde functiei pentru care este propus, ci o actiune menita a arunca dubii asupra celui desemnat. Aceasta este o forma de impiedicare a bunei functionari a Guvernului", sustine Executivul.

Sursa citata aminteste ca Puiu Hasotti a redactat o declaratie pe proprie raspundere in sensul solicitarii presedintelui, dar aceasta nu va fi inaintata Administratiei Prezidentiale, pentru ca solicitarea a fost facuta fara temei legal.

"Presedintele Romaniei poate verifica tot ceea ce doreste legat de compatibilitatea domnului Hasotti cu functia de ministru, cu structurile pe care le controleaza, fara a initia actiuni preliminare, de tipul acestei solicitari, cu rol vadit de sabotaj. Totodata, pe aceasta cale, Guvernul solicita presedintelui sa puna capat campaniei furibunde de discreditare a Guvernului legitim al Romaniei", se mai arata in comunicat.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a dat publicitatii, vineri, precizari referitoare la declaratiile mai multor lideri ai USL facute in ultimele zile privind scrisoarea presedintelui Traian Basescu prin care i-a cerut premierului Victor Ponta sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura a lui Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii si Patrimoniului National, o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat.

Administratia prezidentiala apreciaza astfel ca interpretarea potrivit careia presedintele Basescu conditioneaza investirea lui Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii este "rau-voitoare" si neconforma cu textul scrisorii trimise premierului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO