Pitestiul "loveste" din nou dupa scandalul permiselor auto falsificate. Ce nereguli au descoperit procurorii acum

Ultima actualizare: 13-11-2016 07:04

Dupa scandalul permiselor auto falsificate, de acum opt ani, Pitestiul revine in atentia anchetatorilor cu un nou dosar. E vorba de fisele medicale necesare pentru examenul de permis auto - care ar fi fost falsificate.

Politistii din Pitesti au descins joi dimineata la o clinica de analize medicale si la sediile mai multor scoli de soferi, unde 18 persoane sunt suspectate ca au contrafacut fisele medicale ale candidatilor care veneau sa dea examen pentru permisul de conducere. Mai multi medici, asistente si instructori auto au fost dusi la audieri.

Anchetatorii au descins simultan la 14 adrese din Pitesti - o clinica medicala, mai multe scoli de soferi si trei locuinte ale celor banuiti ca falsificau documente medicale. Conform unor surse din ancheta, cei care isi doreau permis de conducere scapau de vizita medicala dand spaga. Un aviz care atesta ca o persoana este apta de a conduce costa 80 de lei pentru un sofer amator si 120 de lei pentru unul profesionist.

Politstii si procurorii spun ca au acest caz in atentie inca de la inceputul lunii iunie. Au obtinut dovezi clare, sustin ei, dupa ce au trimis la analize ofiteri sub acoperire. Asa au aflat ca viitorii soferi nu mai erau consultati la oftalmologie, ORL, boli interne, chirurgie-ortopedie sau neurologie. Dadeau cel mult examenul psihologic. Procurorii au si inregistrari telefonice din care reiese ca ajungeau sa obtina avize medicale chiar si candidatii cu probleme serioase de vedere.

Andreea Insuratelu, purtatorul de cuvant al IPJ Arges: "Perchezitiile vizeaza probarea activitatii infractionale intr-un dosar intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals intellectual, complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, complicitate la fals intelectual si abuz in serviciu."

In urma perchezitiilor au fost dusi la audieri medici, asistente si instructori de la scolile de soferi vizate. Urmeaza sa fie interogati si cei banuiti ca au obtinut permise de conducere pe baza fiselor medicale falsificate.

Barbat: "Nu stie nici ea, nici eu!"
Reporter: "Stia ca se aranjau fise medicale acolo?"
Barbat: "Niciodata!"

Anchetatorii sustin ca au descoperit la clinica medicala si alte nereguli grave. Se pare ca specialistii de aici acceptau sa faca analize pentru care nici macar nu au aparatura necesara si drept urmare, spun anchetatorii, eliberau pacientilor rezultate falsificate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO