Senatorul Marius Ovidiu Isaila, condamnat definitiv la inchisoare cu executare

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Duminica 13 Noiembrie 2016 07:04
Data publicarii: Joi 10 Noiembrie 2016 12:06
Categorie: Stiri actuale

Senatorul Marius Ovidiu Isaila a fost condamnat definitiv joi de magistratii Curtii Supreme la cinci ani si patru luni inchisoare in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

 Judecatorii au admis apelul formulat de Directia Nationala Anticoruptie si au decis sa ii aplice parlamentarului un spor de un an si patru luni inchisoare la pedeapsa de patru ani primita in prima instanta, urmand ca acesta sa execute cinci ani si patru luni de inchisoare. De asemenea, magistratii au decis sa ii aplice lui Marius Isaila o pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi pe o durata de doi ani.

Mai mult, ICCJ a stabilit confiscarea de la Marius Isaila a sumei de 180.000 de euro.

in acelasi dosar, a fost condamnat si Cristian stefan Ene, fost consilier al senatorului, la doi ani inchisoare cu suspendare si efectuarea de 100 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, plus confiscarea sumei de 20.000 euro.

Marius Ovidiu Isaila a fost trimis in judecata de DNA in iulie 2014, fiind acuzat de trei infractiuni de trafic de influenta, doua in forma continuata si una in forma simpla, si o infractiune de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Alaturi de acesta a fost trimis in judecata si consilierul parlamentar Cristian stefan Ene, pentru trei infractiuni de trafic de influenta, doua in forma continuata si una in forma simpla.

Potrivit DNA, in prima parte a anului 2012, Marius Ovidiu Isaila, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, si Cristian stefan Ene, in intelegere cu inculpatul Catalin Cristescu, au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de catre ANAF la firma unui denuntator care le-a solicitat ajutorul in acest sens.

''Dupa ce Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian stefan i-au pretins inculpatului Cristescu Catalin suma de 200.000 euro, sustinand ca vor realiza interventiile pe langa functionarii ANAF, acesta din urma a transmis mai departe solicitarea catre denuntator, care a remis suma pretinsa in mai multe transe. Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina lui Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe celorlalti doi inculpati. Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi inculpati nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului. Acestia au pretins o noua suma - 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control'', se arata in rechizitoriu.

in august 2013, Marius Ovidiu Isaila si Cristian Ene i-au pretins lui Catalin Cristescu suma de 20.000 euro pentru a interveni pe langa diferiti functionari publici, in vederea sprijinirii acestuia sa promoveze concursul ce urma sa aiba loc in toamna acelui an, pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala, sustin procurorii.

Dupa remiterea celor 20.000 de euro de catre Cristescu, Isaila, pentru a ascunde primirea banilor, a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut intre ceilalti doi inculpati, precizeaza DNA.

Conform DNA, in cursul anului 2013, Isaila si Ene au promis unui om de afaceri realizarea de interventii pe langa functionari din cadrul Primariei sector 3 si la alte entitati juridice, pentru ca societatea acestuia sa obtina incheierea unor contracte de lucrari.

in timpul anchetei, Catalin Cristescu si-a recunoscut vinovatia si a fost de acord cu propunerea procurorilor de a primi o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendare.

Sotia sirianului gasit mort in portbagaj si amantul acesteia, condamnati la cate 26 de ani de inchisoare. Filmul crimei
Sotia sirianului gasit mort in portbagaj si amantul acesteia, condamnati la cate 26 de ani de inchisoare. Filmul crimei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Sinucidere la metrou, în stația Gorjului
Sinucidere la metrou. O femeie s-a aruncat în fața trenului, în stația Gorjului. VIDEO
Dezastrul provocat de un băiat de 11 ani din Vaslui, care i-a condus mașina mamei
Cal forțat de stăpân să care un stâlp de beton de jumătate de tonă, în Vâlcea
Scene de groază pe DN 6, în Caraș-Severin. Un TIR a ars ca o torță, după un accident
Supermarket din Arad, obligat de instanță să plătească 100.000 de lei unei foste angajate
Procesul în care Elena Udrea cere anularea condamnării a fost suspendat. ÎCCJ sesizează CJUE
Carmen Dan
Scandal la vârful Poliției Române. Ce acuzații i se aduc lui Carmen Dan
Aleșii au respins mărirea numărului de ore de sport. Sălile lipsesc în jumătate din școli
Primăria Capitalei vrea să modifice codul rutier. Cum va fi afectat traficul
Scandal într-o primărie din Prahova. Un poliţist îl acuză pe primar de agresiune fizică
Șofer de troleibuz, filmat în timp ce făcea plăți online la volan, în Capitală. Reacția STB
Scene violente de Florii într-un bar din Dolj. 6 bărbați, împușcați și înjunghiați