Cum vrea Petre Daea să demonstreze cât de periculoși sunt cormoranii. Clipul postat pe Facebook

Dată publicare: 04-02-2019 12:48
Dată actualizare: 04-02-2019 13:46


Ministrul Agriculturii provoacă din nou zâmbete. După ce le-a povestit parlamentarilor europeni că în România cormoranii au ajuns să facă baie în piscină, acum a postat pe Facebook un clip video cu un cormoran.

În clipul video, Daea a arătat că un cormoran înghite în doar 9 secunde nu mai puţin de 9 peşti dintr-un lighean.

Ministrul vrea să demonstreze astfel că într-adevăr cormoranii sunt o problemă pentru piscicultorii de la noi. Lucru contestat cu toata seriozitatea de Societatea Ornitologică Romană.

Cormoranul din imagini postat de ministrul Daea pe pagină lui de Facebook pare să vină în sprijinul celor susţinute de ministrul Agriculturii pe 23 ianuarie în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European.

"„A se vedea populaţiile de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât", a declarat Petre Daea.

Cu această exprimare plastică Petre Daea a atras atenţia europarlamentarilor că inginerii piscicoli de confruntă cu numărul mare de cormorani de aproximativ 30 de ani.

Mediul natural al cormoranilor este Delta Dunării, dar specia protejată de lege s-a răspândit şi în alte zone.

Fermierii piscicoli susţin că problema sesizată de ministru este una reală pentru ei şi au precizat că înregistrează pierderi serioase din cauza păsărilor care se hrănesc cu peste.

Ornitologii în schimb atrag atenţia că problema este creată artificial, prin piscicultura care se face intensiv în mediul păsărilor, adică în lacuri naturale şi nu în bazine speciale, de dimensiuni mai mici, care ar putea fi protejate, aşa cum se întâmplă în occident.


VIDEO PROTVPLUS.RO