Operațiune fulger a Poliției Române. După peste 300 de percheziții, agenții au ridicat un adevărat arsenal - FOTO & VIDEO
Sute de percheziții au fost făcute luni dimineață în toată țara, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Anchetatorii vorbesc despre o societate comercială din afara țării, care ar fi vândut ilegal arme în România.
Doritorii plasau comenzile pe internet, iar livrarea se făcea prin firme de curierat. Până acum, polițiștii au găsit 200 de arme deținute ilegal.
În Timiș, polițiștii au descins la 24 de adrese. Oamenii ar fi cumpărat de pe internet arme neletale, care sunt supuse autorizării. Dar nu au anunțat autoritățile că ar fi cumpărat armele.
În total au fost ridicate zeci de arme, însă la unele adrese anchetatorii nu i-au găsit pe cei care plasaseră comenzile.
Toate aceste acțiuni vin în urma unei mișcări de amploare a Politiei Romane, după bataile de strada de săptămână trecuta din apropierea Capitalei. Trupele speciale au descins in locurile considerate cu mare risc de comitere a unor fapte antisociale.
Polițistii însoțiți de luptători de la trupele speciale au descins dis-de-dimineață la mai multe adrese din județul Ilfov și au verificat peste 100 de autoturisme în zona limitrofă Capitalei. Au găsit și ridicat 16 arme deținute fără drept.
Peste 200 de arme neletale și peste 30.000 de proiectile au fost ridicate la percheziții
Până acum, din toată țara, au fost ridicate la percheziții peste 200 de arme neletale și peste 30.000 de proiectile. Este vorba despre arme cu aer comprimat și despre proiectile metalice, care pot deveni foarte periculoase în momentul în care acestea sunt folosite de la mică distanță, în sensul că pot răni foarte grav persoana spre care sunt țintite aceste arme sau pot chiar provoca decesul.
Se pare că cei care le dețineau nu aveau permis de portarmă și le-ar fi achiziționat de pe un site din Uniunea Europeană. Pagina site-ului respectiv ar fi fost tradusă în limba română, însă, deși regimul armelor era mai ușor în străinătate. La noi aceștia aveau nevoie de cel puțin două documente. Prima dată de o autorizație de procurare a armei neletale și a doua oară de un permis de portarmă. Ambele documente se impune să fie ridicate de la Poliția Română, însă indivizii nu ar fi făcut acest lucru.
Cele mai multe arme au fost găsite, spun anchetatorii, în Constanța și în București. Acolo, în fiecare dintre localități, anchetatorii au găsit peste 20 de arme, iar în Ilfov au bust descoperite 16 astfel de arme neletale, supuse autorizării.