Peste 125 de persoane au fost salvate de poliţiştii de frontieră români în Marea Egee. VIDEO

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiunea în Marea Egee, au salvat 126 de persoane. Dintre acestea, 41 sunt copii şi 26 de femei.

Persoanele salvate se aflau pe două ambarcaţiuni gonflabile ce riscau să se scufunde, acestea fiind debarcate într-un port şi predate autorităţilor elene.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, echipajul navei MAI 1104, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Comune „Poseidon 2017”, a identificat, pe timpul unei misiuni specifice de patrulare desfăşurate în Marea Egee, două ambarcaţiuni gonflabile, supraîncărcate cu persoane.

După evaluarea situaţiei şi având în vedere supraaglomerarea ambarcaţiunilor şi riscul de a se scufunda, poliţiştii de frontieră români au demarat acţiunile de salvare. La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate în total 126 persoane, 41 de copii, 26 de femei şi 59 de bărbaţi”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistenţă, hrană şi apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene pentru stabilirea identităţilor acestora şi efectuarea procedurilor specifice (asistenţă medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual şi în cooperare cu echipajele celorlalte nave detaşate de către statele membre în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune „Poseidon 2017”, peste 1.400 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Operaţiunea ”Poseidon 2017”, la care iau parte poliţiştii de frontieră români, este finanţată de Uniunea Europeană şi coordonată de Agenţia Frontex.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO