Zece mistreţi, în centrul oraşului Sinaia. Doar jandarmii i-au putut alunga


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 08 Noiembrie 2017 10:13
Categorie: Stiri actuale

Situație incredibilă pe Valea Prahovei, unde nu mai puțin de 11 urși au ajuns mari seară în stațiunea Bușteni, printre locuințele oamenilor. Iar la Sinaia, o turmă de 10 mistreți a defilat miercuri dimineață chiar prin fața primăriei.

Urşii au apărut în trei locuri din Bușteni între orele 19.20 și 21.40. Primul se află în apropierea drumului național 1, iar mai apoi o femelă cu doi pui a ajuns pe o stradă din stațiune. În vreme ce jandarmii încercau să sperie animalele, la 112 au sunat oameni care au văzut alți 7 urși deodată în celălalt capăt al străzii.

Salbaticiunile sunt atrase de gunoaiele risipite în jurul tomberoanelor care nu se închid ermetic. Patrula de jandarmi a alungat urșii cu ajutorul sirenelor și a farurilor puternice. 

La Sinaia, mistreții au apărut ziua în amiază mare, într-o zona intens circulată. Primarul spune că în ultimele zile 45 de mistreţi au intrat în oraș și că singură soluție pentru a scapă de sălbăticiuni este aprovizionarea lor cu hrană, cât mai departe de zonele locuite.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, pentru News.ro, că autorităţile locale au contract pentru ridicarea animalelor sălbatice din oraş, 45 de mistreţi fiind alungaţi în pădure în ultimele zile, însă animalele continuă să coboare după hrană.

”Trebuie găsite alte soluţii pentru a-i hrăni, astfel încât să rămână în mediul lor natural”, a declarat primarul.

Autorităţile le recomandă oamenilor să nu se aproie de animale, care pot deveni agresive, şi să sune la 112 dacă zăresc animale sălbatice în zone în care se află populaţie.

Braconieri prinși de polițiști cu un porc mistreț în portbagaj
Jandarmii, mobilizați să păzească un porc mistreț, la Vaslui
Mistreții au băgat frica într-o comună din Gorj
VIDEO PROTVPLUS.RO