Persoanele care nu se pot deplasa, din Alba Iulia, pot fi transportate cu ambulanța la vaccinare

10-02-2021 17:38


Ambulanță

Persoanele care nu se pot deplasa în Alba Iulia sunt transportate gratuit cu ambulanța la centrele de vaccinare, a transmis, miercuri, primăria orașului.

 

„Primăria municipiului Alba Iulia asigură, în colaborare cu Crucea Roşie Română Filiala Alba, transport gratuit cu ambulanţa la Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele nedeplasabile. Astfel, începând cu data de 10.02.2021, persoanele care locuiesc în municipiul Alba Iulia şi care au dificultăţi în a se deplasa în vederea vaccinării împotriva COVID-19 pot să contacteze Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba, la numărul de telefon 0358 909, pentru a beneficia de această facilitate", se menţionează în comunicatul Primăriei Alba Iulia, potrivit Agerpres.

În vederea justificării stării de vulnerabilitate este necesară o copie după cartea de identitate sau o declaraţie pe propria răspundere că persoana în cauză locuieşte în municipiul Alba Iulia şi, de asemenea, completarea unei cereri din care reiese motivul pentru care persoana nu este deplasabilă, arată sursa citată.

De la începutul campaniei de vaccinare până în prezent, respectiv în perioada 4 ianuarie - 9 februarie, în judeţul Alba au fost imunizate în total 17.444 de persoane, din care 12.908 cu prima doză şi 4.536 cu rapel.

"Au fost înregistrate în total 37 de reacţii adverse minore şi moderate (reacţii locale, cefalee, mialgii, febră) şi doar 2 doze pierdute (la începutul campaniei)", a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Ioana Presecan.

De la începutul pandemiei, în judeţ au fost înregistrate 14.518 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, din care 75 de cazuri au fost anunţate miercuri. De asemenea, 13.227 persoane au fost declarate vindecate, iar 387 au decedat.

Sursa: ProTV / Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO