Haos la vaccinare, în Galați. O bătrână a fost sunată cu număr ascuns să nu mai vină la programare

10-02-2021 16:52


În Galați este haos în toate centrele de vaccinare. Pacienții sunt reprogramați, datele nu corespund cu informațiile de pe platforma digitală și nici măcar Direcția de Sănătate Publică nu mai știe unde sunt suficiente doze și unde nu.

O femeie de peste 65 de ani care era programată la vaccin duminică a fost sunată de pe un număr ascuns să nu mai vină.

Ginerele pacientei: „Mi-a trezit suspiciuni și am sunat la call center. Acolo un domn a fost foarte ok și a zis că nu se întâmplă așa ceva, că orice amânare trebuie operată în sistem. Mi-a reconfirmat că sunt vaccinuri și să mă duc a doua zi la vaccinare."

Femeia a mers la centrul de vaccinare de la Patinoar, duminică, la ora 10, când era făcută programarea. Înăuntru domnea liniștea, iar femeia a rămas nevaccinată, așa că a fost reprogramată.

Culmea este că în aceeași zi, prefectura din Galați susținea că la centrul de la Patinoar au fost imunizate cu prima doză 40 de persoane. De fapt, ....

Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galați: „La Sala Sporturilor au fost efectuate 40 de vaccinări și, dintr-o eroare, au fost trecute pe patinoar. A fost remediată greșeala. Se vaccinează doar rapelul, pentru că nu mai există vaccin. Am solicitat 700 de doze de vaccin Moderna, am primit doar 500, acestea s-au epuizat imediat."

Iar informațiile contradictorii nu se mai sfârșesc.

Deși Direcția de Sănătate Publică Galați susține că nu mai sunt doze pentru primul vaccin, chiar azi dimineață, la centrul de vaccinare din Galați, erau persoane care ieșeau de la vaccinare. Primiseră primul vaccin cu Pfizer.

În județul Galați au ajuns azi-nopate 1.900 de doze Pfizer și 150 de la Moderna.


VIDEO PROTVPLUS.RO