Persoană cu epilepsie, decedată pe o pârtie din Poiana Brașov. Echipajele de urgență au resuscitat-o o oră

Dată publicare: 09-03-2021 15:57
Dată actualizare: 09-03-2021 16:04


SMURD

O persoană în vârstă de 36 de ani a murit pe o pârtie în Poiana Brașov, cel mai probabil în urma unei crize de epilepsie.

Medici aflați pe pârtie au încercat să o salveze, la fel ca și echipajele de urgență ajunse la fața locului, dar, din nefericire, a decedat după o oră de încercări de resuscitare, relatează Agerpres. Pacientul suferise o criza de epilepsie.

„Echipa de prim răspuns ajunsă la locul solicitării a găsit o persoană de 36 de ani, în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare în curs, făcute de monitorii de schi. Salvamontiştii au preluat cazul şi au cerut sprijin medical avansat. Câţiva turişti, medici, ne-au oferit sprijinul, până când echipajele SAJ şi SMURD, medicalizate, au fost aduse la locul incidentului. S-au continuat manevre de resuscitare, neîntrerupt, timp de peste o oră, din păcate fără rezultate", a transmis conducerea Salvamont Braşov.

Salvamontiştii braşoveni au apreciat, totodată, sprijinul acordat în acest caz de monitorii de schi, pentru felul în care au reacţionat şi promptitudinea cu care au început manevrele de resuscitare, dar şi pentru modul în care au balizat zona, arată sursa citată.

Sursa: ProTV / Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO