Pericolele mortale de pe strazile din Capitala. Zona de impact in cazul turturilor si la ce distanta suntem in siguranta
Capitala a fost plina si marti de trotuare pline de gheata si turturi uriasi, care puteau in orice moment sa cada si sa omoare oameni.
Cei responsabili de indepartarea pericolelor n-au mai fost pasuiti de autoritati si in loc de somatii, au primit direct amenzi serioase. Asta, chiar daca fiecare s-a straduit sa gaseasca scuza perfecta in fata politistilor locali.
Politistii locali au verficat firmele care au fatadele pe strazile intens circulate si i-au amendat pe cei care nu au dat jos turturii de la stresini sau ferestre. Zeci de zone periculoase au fost marcate.
Zona de impact, care poate fi mortala, are o raza de aproximativ 30 de centimetri, iar fragmentele pulverizate in aer care te pot rani se imprastie la o distanta de 60 de centimetri, resturile putand sa ajunga insa si la peste 2 metri distanta.
Dar chiar daca unele portiuni de trotuar erau inchise, unii oameni n-au tinut cont de avertismente si au trecut nestingheriti. Si pompierii au avut sute de solicitari pentru indepartatea turturilor, mai ales pentru cei aflati la inaltimi mari.
Intr-un cartier de la marginea Capitalei, un turtur gigantic le-a dat militarilor batai de cap. Ca sa fie siguri ca, in cadere, nu va distruge masinile sau nu va face praf ferestre locuintelor, l-au legat cu sfoara si l-au taiat cu drujba.
Si detinutii de la Penitenciarul Jilava au fost scosi sa dea zapada de pe troturare si din parcari. Jandarmii i-au pazit, gata sa traga in caz ca vreunul ar avea ganduri de evadare.
Reprezentatii Primariei Capitalei au luat la pas zonele in care luni au dat somatii. Chiar daca patronii au incercat sa gaseasca scuze, nu au scapat de amenzi. Sanctiunile in cazul persoanelor fizice sunt cuprinse intre 200 si 500 de lei, iar pentru cele juridice, intre 500 si 2000 de lei. Controalele continua si in zilele urmatoare.
Turturii de la inaltime pot fi curatati, gratuit, de pompieri, prin telefon la 112.