România ar putea cere daune fără precedent pentru tezaurul furat din Muzeul Drents. Premierul a anunțat că dacă olandezii nu vin cu răspunsuri în timp util țara noastră va apela inclusiv la firme private de investigatori.
Furtul pieselor de tezaur în Olanda readuce în atenție un adevăr dureros. În țară, multe dintre obiectele de patrimoniu sunt păstrate în depozite improvizate și în subsoluri pline de mucegai.
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marţi, în debutul şedinţei de Guvern, că este revoltat de furtul obiectelor de tezaur din muzeul din Țările de Jos şi a precizat că România nu poate accepta aşa ceva.
Statul român va cere „daune fără precedent” după furtul obiectelor de tezaur de la muzeul din Țările de Jos și ar putea chiar să ofere o recompensă pentru recuperarea pieselor de tezaur, a declarat marți premierul Marcel Ciolacu.
Directorul Muzeului Naţional de Istorie, Ernest Târnoveanu, spune că nu înțelege de ce piesele din tezaurul dacic nu a fost protejat cu vitrine speciale, „incasabile”, așa cum a fost prevăzut în contractul care a fost încheiat cu muzeul Drents.
”Nave noi, dar noi n-avem”. Partea a I-a. Cele mai mari nave militare din Europa, dar și cele mai complexe vapoare de cercetare oceanică se fac... în România. Astăzi facem radiografia industriei navale.
Valul de ger care a surprins țara se înăsprește. Duminică dimineață, în multe zone temperaturile au scăzut sub minus 10 grade, iar meteorologii anunță că se face și mai frig. De altfel, codul galben de ger a fost prelungit până miercuri.
Liderii mai multor țări europene, nu și din România, se vor reuni luni la Paris pentru un summit de urgență privind războiul din Ucraina.