Procurorul Angela Nicolae si fiul acesteia, retinuti in dosarul evaziunii de 50 mil euro

×
Codul embed a fost copiat

Procurorul Angela Eugenia Nicolae, de la Parchetul instantei supreme, si fiul acesteia, Daniel Nicolae, au fost retinuti, luni seara, in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro.

Afla aici cum functiona reteaua uriasa aparata de un procuror si un senator care a fraudat statul cu 50 mil euro.

FILMUL EVENIMENTELOR DE LUNI, 28 OCTOMBRIE

UPDATE 22:01 Procurorul Angela Eugenia Nicolae, de la Parchetul instantei supreme, si fiul acesteia, Daniel Nicolae sunt acuzati de trafic de influenta, respectiv complicitate la aceasta infractiune.

Angela Eugenia Nicolae, șef al Biroului de Relatii Internaționale și Programe (altele decat PHARE) din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casație și Justitie (PICCJ), este cercetata pentru doua infractiuni de trafic de influenta in forma continuata, iar fiul ei, pentru complicitate la trafic de influenta in forma continuata, se precizeaza intr-un comunicat de luni seara al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Citește și
mercur
Politistii au ridicat 10 kilograme de mercur, ce urmau sa fie comercializate. Cat costa un kilogram
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

UPDATE 21:00 Cinci persoane, respectiv doi romani, administratori ai unor societati comerciale, si trei cetateni arabi, au primit, luni seara, ordonante de retinere, in dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu 50 de milioane de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, unul dintre cei retinuti este administrator la Avicola Crevedia.

Cei cinci vor prezentati instantei, marti, cu propunerea de arestare preventiva.

UPDATE 15:18 Procurorii au informat, dupa ce senatorul PSD s-a prezentat la DNA, ca au inceput urmarirea penala pe numele lui Niculae Badalau, in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro.

UPDATE ORA 11:58 Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Badalau s-a prezentat luni la DNA pentru a-i fi aduse la cunostinta invinuirile in dosarul de evaziune fiscala, el declarand ca este nevinovat, ca are constiinta impacata si ca isi va da demisia daca se va cere ridicarea imunitatii sale.

UPDATE ORA 11:11 Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat, luni, ca a incuviintat perchezitia domiciliara, retinerea si arestarea preventiva a procurorului Angela Eugenia Nicolae, sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe din cadrul Parchetului ICCJ, la cererea Directiei Nationale Anticoruptie.

UPDATE ORA 11:00 Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX ca numele senatorului PSD de Giurgiu Nicolae Badalau apare in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme.

De asemenea, anchetatorii au cerut aviz pentru perchezitionarea locuintei si biroului procurorului Angela Nicolae, sef de birou la Parchetul instantei supreme, care ar fi suspectata de trafic de influenta in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, au precizat sursele judiciare.

Procurorii au perchezitionat locuinta si biroul unui procuror cu functie de conducere din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, suspectat de trafic de influenta in dosarul de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante, a anuntat luni DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii autorizarea unor perchezitii domiciliare la doua doua adrese si la locul de munca unde isi desfasoara activitatea un procuror cu functie de sef de birou in Parchetul Inaltei Curti de Casație si Justitie, in cadrul dosarului privind activitatea infractionala a peste 100 de societati comerciale romanesti si straine. Procurorul din Parchetul instantei supreme este suspectat de trafic de influenta, dupa ce ar fi favorizat reprezentantii unor firme cercetate pentru evaziune fiscala.

"La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea perchezitiilor, avand in vedere ca procurorul in cauza este suspectat in legatura cu infractiuni de trafic de influenta in forma continuata in favoarea unor reprezentanti ai societatilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscala", a precizat DNA, intr-un comunicat de presa In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au facut demersuri pentru identificarea bunurilor mobile si imobile, astfel incat sa fie aplicate masuri asiguratorii, a mai aratat DNA.

UPDATE ora 10:36 Codruta Kovesi a declarat, la iesirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, raspunzand unei intrebari, ca printre persoanele cercetate in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro sunt vizati angajati ai Ministerului de Finante, administratori de firme, avocati, dar si alte persoane.

"Vor fi aduse la audieri 180 de persoane, din care aproximativ 50 de persoane vor fi puse sub invinuire si li se va aduce la cunostinta invinuirea. Prejudiciul estimat in cauza este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus masuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului, o parte din bunuri vor fi identificate astazi, cu ocazia perchezitiilor", a spus procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Intrebata daca in acest dosar este vizat si un senator, Codruta Kovesi a spus ca pentru persoane care detin calitati speciale si care sunt implicate in aceasta cauza nu poate sa faca publica nicio informatie pana in momentul audierii acestora si aducerii la cunostinta a invinuirilor.

"Da , sunt si alte persoane cu functii importante, dar tot dupa ce se termina activitatile procedurale", a mai spus Kovesi. Un senator este suspectat ca ar fi protejat gruparea de evaziune fiscala in care sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme, care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 50 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, in acest dosar ar fi vizat si un senator, acesta fiind suspectat ca ar fi facut parte din palierul de protectie a gruparii de evaziune fiscala.

In dosarul de evaziune fiscala care vizeaza domeniul industriei alimentare ar fi in atentia anchetatorilor si angajati ai Garzii Financiare, au precizat sursele judiciare.

UPDATE ora 07:15 Un numar de 160 de perchezitii au loc, luni, in Bucuresti, Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane euro.

Un numar de 160 de perchezitii au loc, luni, in Bucuresti, Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane euro.

Potrivit anchetatorilor, este dispusa urmarirea penala a 50 de persoane, intre care a angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, luni dimineata au loc 160 de perchezitii la sediile unor firme si locuinte din Bucuresti si din judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, intr-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala care implica un numar mare de persoane constituite intr-un grup infractional organizat.

Conform sursei citate, este vizata activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili, angajati ai Ministerului Finantelor Publice.

Dintre persoanele implicate, in cazul a peste 50 s-a dispus inceperea urmaririi penale. Procurorii DNA mai spun ca prejudiciul estimat in acest caz este de aproximativ 50 de milioane de euro.

La actiune, procurorii sunt sprijiniti de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA), precum si de angajati ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Poliției Romane (IGPR) si ai Agentiei Nationale de Administare Fiscala (ANAF). De asemenea, procurorii beneficiaza de sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Perchezitii la suspectii de furt dintr-un magazin. Cum au incercat sa scape hotii de bunurile furate
Perchezitii la suspectii de furt dintr-un magazin. Cum au incercat sa scape hotii de bunurile furate

 Cateva parfumuri si telefoane mobile au pus pe jar forte impresionante, in judetul Timis!  Dupa un jaf la un magazin, politistii de la Investigatii Criminale si trupele speciale au descins aseara la doua adrese, in cautarea bunurilor furate.

Politistii au ridicat 10 kilograme de mercur, ce urmau sa fie comercializate. Cat costa un kilogram
Politistii au ridicat 10 kilograme de mercur, ce urmau sa fie comercializate. Cat costa un kilogram

 Trei perchezitii domiciliare au fost efectuate de politistii din Timis in aceasta dimineata, doua in Timisoara si una in localitatea Giroc, in urma carora au fost descoperite 10 kilograme de substanta argintie, susceptibila a fi mercur.

Perchezitii la Politia Pantelimon. 11 politisti sunt suspectati ca au luat mita
Perchezitii la Politia Pantelimon. 11 politisti sunt suspectati ca au luat mita

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie fac, miercuri, perchezitii la Politia Pantelimon, fiind vizati 11 agenti de politie suspectati ca au luat mita de la soferi, potrivit unor surse din Politie.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.