Perchezitii intr-un caz de delapidare a unei frme de piese pentru submarine. Prejudiciul este de 250.000 euro

Ultima actualizare: 15-11-2014 07:12
Mascati

Opt perchezitii au loc, miercuri dimineata, la sediile unor societati comerciale din Timisoara si la locuintele a cinci persoane suspectate de delapidarea unei firme producatoare de piese pentru submarine si fraude informatice.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de DIICOT, procurorii timisoreni ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate au destructurat o grupare infractionala specializata in savarsirea infractiunilor de delapidare si fraude informatice, transmite corespondentul Mediafax.

"In perioada august 2012 - octombrie 2013, sase persoane au constituit un grup infractional organizat in scopul delapidarii unei societati comerciale producatoare de piese de schimb pentru submarine, prin introducerea unor facturi fictive in contabilitatea societatii si determinarea platii acestor facturi emise pentru marfuri nelivrate, servicii neprestate, respectiv dublu facturate", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, in acest fel, societatea a fost prejudiciata cu suma de 976.948.64 de lei, adica aproximativ 250.000 de euro.

Sursa citata mai arata ca miercuri dimineața au loc simultan opt perchezitii la locuintele detinute de cinci dintre persoanele suspectate, precum si la trei sedii ale societatilor comerciale implicate.

Totodata, au fost emise sase mandate de aducere pe numele suspectilor care urmeaza a fi condusi la sediul DIICOT Timisoara pentru a fi audiati.

In acest caz se fac cercetari pentru constituire a unui grup infractional organizat, frauda informatica, delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals informatic.

La perchezitii participa si politisti ai Serviciului Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO