Încă un dosar de „vaccinare la chiuvetă”. Localnică, despre doctorul acuzat: „e un medic extraordinar”

×

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Timiş au făcut percheziţii, miercuri dimineaţa, la şase adrese din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Timiş.

Perchezițiile se desfășoară la persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea care asigură obţinerea de certificate de vaccinare împotriva COVID-19, fără însă ca beneficiarul să fi fost imunizat, aşa-numita „vaccinare la chiuvetă”.

Cercetările au început în urmă cu mai multe luni, când unul dintre cei care a primit de un certificat de vaccinare, fără să fi fost imunizat vreodată, a ajuns în spital în stare gravă.

Miercuri, poliţiştii au descins la o adresă de lângă Timişoara, la alte trei din Drobeta Turnu Severin şi două din judeţul Gorj.

Printre cei ridicaţi pentru audieri se numără şi un medic din judeţul Mehedinţi. Acesta este suspectat că i-a înscris pe doritori în Registrul de vaccinare fără că aceştia să fi fost imunizaţi. 

Citește și
Vaccin
Din ce în ce mai puțini se vaccinează împotriva Covid-19

Există bănuiala că în cabinetul lui s-a făcut aşa-numita "vaccinare la chiuveta", adică s-ar fi deschis dozele de vaccin, dar serul nu le-ar fi fost administrat pacienţilor. Medicul, cele două asistente ale sale, dar şi mai mulţi beneficiari au fost duşi la audieri.

Cabinetul medicului de familie, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, a fost închis astăzi pentru pacienţi.

Poliţiştii au pus cap la cap mai multe date, după ce în luna august un pacient internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a făcut o formă gravă de covid. Iniţial le-a spus medicilor că era vaccinat, însă când a fost luat la întrebări, a recunoscut că nu a fost imunizat ci ar fi obţinut adeverinţa prin metoda "Vaccinare la chiuveta"

Aurora Voicilă - purtător de cuvânt IPJ Timiş: „Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual, fals informatic, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor. Mai multe persoane s-au prezentat la spital cu simtomatologie gravă de infectare cu virusul de SARS-COV-2, totodată prezentând certificate de vaccinare care par a fi false.”

Surse din ancheta susţin că ar fi cel puţin cinci astfel de cazuri. Oamenii din localitate sunt surprinşi de acest procedeu.

Reporter: Foloseşte lumea pe aici certificate din astea false ?

Localnică: „ Nu am auzit pe nimeni, dar cine ştie, dar el e un medic extraordinar de bun.”

În total opt persoane au fost duse la audieri.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, medicul ar fi realizat câteva zeci „imunizări” false unor oameni din întreaga ţară.

Poliţiştii au descins atât la cabinetul medicului, cât şi la locuinţa acestuia din judeţul Mehedinţi.

În Timiş, lângă Timişoara, la Giarmata Vii, anchetatorii au percheziţionat locuinţa unui bărbat bănuit că ar face parte din gruparea medicului mehedinţean şi care ar fi ajutat la găsirea unor clienţi care să plătească pentru certificatul verde COVID.

În dosar, se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul Sars CoV 2 şi au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-covid, pentru care există suspiciunea că ar fi false. Ulterior executării percheziţiilor, vor fi puse în executare 8 mandate de aducere”, transmite IPJ Timiş într-un comunicat de presă.

Audierile vor fi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Cercetările vizează infracţiuni de fals, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Citește și...
În România mor de Covid de 50 de ori mai mulți oameni decât în Danemarca și de 70 de ori mai mulți decât în Portugalia
În România mor de Covid de 50 de ori mai mulți oameni decât în Danemarca și de 70 de ori mai mulți decât în Portugalia

Deși România a depășit nivelul de 6,3 milioane de persoane complet imunizate, tot rămânem în urma țărilor din Europa Occidentală, unde peste 80% din populație este vaccinată. Doar Bucureștiul și două județe ale țării au trecut de 50 de procente.

Din ce în ce mai puțini se vaccinează împotriva Covid-19
Din ce în ce mai puțini se vaccinează împotriva Covid-19

Numărul românilor care se vaccinează împotriva Covid-19 scade dramatic de la o zi la alta, deși suntem la această oră cea mai afectată țară din lume de o boală care, în majoritatea celorlalte state, nu mai reprezintă o problemă.

Recomandări
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte

Printre documentele confiscate, luni, de către agenții FBI din proprietarea Mar-a-Lago a fostului președinte al SUA Donald Trump s-au aflat și câteva marcate ca fiind „top secret”.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.