Au fost percheziții miercuri dimineață la un cabinet medical individual din localitatea Vărăști din Giurgiu și la domiciliul unei familii din Buzău.

Personalul medical este bănuit că ar fi eliberat certificate de vaccinare anti-Covid false. Opt persoane, printre care și un medic, au fost aduse la audieri.

Ancheta a pornit de la Buzău, unde patru persoane, membri ai aceleiași familii, au beneficiat de certificate false emise de cabinetul din Giurgiu.

Cei patru au devenit suspecți după ce au apărut vaccinați la un cabinet, deși erau antivacciniști convinși și militau pe rețelele de socializare împotriva vaccinării și certificatului verde.

Marți dimineață, politiștii din Buzău au făcut cinci percheziții la cabinetul medical și la domiciliul angajaților în Giurgiu și Ilfov. De asemenea, cei patru buzoieni au fost audiați pentru a explica cum au obținut certficatul verde. Se pare că prețul plătit pentru obținerea unui certificat verde fals a fost de 100 de euro.

Vaccinarea fictivă se făcea cu vaccinul Johnson&Johnson, o singură doză. Polițiștii fac cercetări si vor să afle dacă la cabinet medical s-au vaccinat fictiv și alte persoane.