Ce au găsit polițiștii într-o localitate părăsită din Argeș. Le-au descoperit într-o vilă, după ore de căutări
Membrii unei grupări specializate în fabricarea și vânzarea ilegală a substanțelor dopante, precum și în operațiuni cu precursori de droguri au ajuns în vizorul anchetatorilor.
Suspecții au fost duși la audieri după ce procurorii au făcut 35 de percheziții în Cluj, Argeș, Ilfov și București. Indivizii ar fi câștigat peste două milioane de euro.
Anchetatorii au ajuns joi după-amiază în Mogoșești, o mică localitate din Argeș, izolată, cu doar câteva case, multe dintre ele părăsite. Vizată a fost o vilă. Procurorii DIICOT spun că, dincolo de gardurile înalte, erau fabricate substanțe dopante și precursori de droguri.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Localnic: „Nu știu nimic! E o fată de pe la Pitești, atâta știu, mă-sa mare a murit!".
Reporter: Știți ce se întâmpla aici, în casa asta?
Localnic: „Nu știu, nu știu!”
Oamenii legii au percheziționat ore în șir imobilul și au scos în curte zeci de cutii pline cu pungi cu diferite substanțe, dar și bidoane.
Potrivit anchetatorilor, grupul infracțional a fost înființat în 2021, în Cluj, și era format, inițial, din zece persoane. Ulterior, gruparea s-a extins în Argeș, având ca activitate și traficul internațional de substanțe dopante de mare risc.
Liderul ar fi organizat, finanțat și aprovizionat cu materie primă și utilaje aduse din China și India fabrica de steroizi din Argeș. După cum susțin procurorii, în acel imobil erau produse și depozitate substanțe dopante care erau predate apoi curierilor.
De acolo ar fi plecat peste 29.000 de colete în întreaga țară, dar au fost trimise pachete, mai bine de doua sute, și peste hotare. Anchetatorii spun că indivizii ar fi obținut astfel peste două milioane de euro. Unii dintre membri s-ar fi ocupat cu spălarea acestor bani, falsificând contracte şi facturi.
În decembrie anul trecut, trei suspecți din acest dosar au fost prinși în flagrant în timp ce aduceau din Ungaria 50 de kilograme de substanța psihoactivă.