Percheziții DNA la jandarmerie. Sunt vizate concursurile de avansare în grad din două județe

Dată publicare: 13-04-2021 12:48
Dată actualizare: 13-04-2021 12:54


jandarmeria

Percheziții au loc marți în mai multe unități de jandarmi. Procurorii DNA caută probe într-un dosar care vizează organizarea unui concurs de avansare în corpul ofiţerilor.

 

„Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor", a transmis Jandarmeria Română, într-un comunicat.

„Confirmăm efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităților de Jandarmerie.

Instituția noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofițerilor și va pune la dispoziția organelor abilitate toate datele și documentele solicitate” a precizat instituția.

Potrivit unor surse judiciare, Jandarmeria Română este parte în anchetă pentru că avizat concursurile, astfel că sunt verificate concursurile de avansare în grad din două județe, Iași și Vaslui, de care ar fi responsabili adjuncții celor două inspectorate județene.

Dosarul este constituit, pentru început, pe infracțiunea de abuz în serviciu, dar se pot formula oricând și alte acuzații. Este in rem, adică la acest moment sunt cercetate fapte, nu persoane.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO