Trupul maratonistului Cornel Crivăţ, găsit în apropiere de bârlogul unui urs. De ce nu a sunat după ajutor

Dată publicare: 13-04-2021 12:33
Dată actualizare: 13-04-2021 13:33


Sfârșit cumplit pentru maratonistul din Azuga, dispărut duminică. El ieșise să alerge prin pădurea din apropiere. Bărbatul a fost găsit, luni seară, fără suflare, nu departe de bârlogul unui urs.

După 24 de ore de căutări, salvatorii au găsit trupul fără viață a lui Cornel Crivăț la șase kilometri de oraș.

Rănile de pe corp arată că a fost victima unui atac al unui animal sălbatic, cel mai probabil un urs. După urmele din zonă, se pare că omul a încercat să se apere și să fugă, dar nu a avut nicio șansă.
Trupul lui a fost dus la morgă pentru autopsie.

Alexandru Cornel Crivăț era un cunoscător al muntelui și iubitor de animale sălbatice. Apropiații povestesc că bătea pădurile de la 10 ani. Obișnuia chiar să ducă hrană pentru urși și căprioare.

În urmă cu o zi, tatăl lui l-a lăsat cu mașina la capătul potecii care duce către Clăbucetul Azugii. De acolo putea să o ia înspre Cabana Susai sau să ajungă mai departe, spre stațiunea Cheia.

Tânărul avea telefonul la el și ar fi putut să sune la 112 în caz de nevoie. Faptul că nu a sunat arată că atacul a fost rapid și mortal. De altfel, salvamontiștii se temeau de ce e mai rău încă de luni, după ce găsiseră urme proaspete de urs în pădure.


VIDEO PROTVPLUS.RO